Dioničari MOL-a donijeli odluku o isplati dividende od 195,2 mil. eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. travanj 2014. u 15:59
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Iz lanjske dobiti na ime redovne dividende bit će tako isplaćeno 47 milijardi forinti, a na ime specijalne dividende 13 milijardi.

Dioničari mađarske naftne i plinske kompanije MOL na današnjoj glavnoj skupštini donijeli su odluku o isplati dividende u ukupnom iznosu od 60 milijardi forinti (otprilike 195,21 milijun eura), priopćeno je iz te kompanije.

Iz lanjske dobiti na ime redovne dividende bit će tako isplaćeno 47 milijardi forinti, a na ime specijalne dividende 13 milijardi. Dividenda po dionici iznosila bi tako 570 forinti (otprilike 1,86 eura).

Donesena je i odluka o izboru Sandora Csanya, Janosa Martonyija, Anwara al-Kharusija i Antonya Radeva za članove Upravnog odbora kompanije, a prihvaćena su i konsolidrana financijska izvješća MOL-a za 2013. godinu.

„Kao što smo i očekivali, 2013. godina je bila izazovna. Međutim, uspjeli smo održati izvrsni novčani tijek MOL grupe, čime je stvorena prilika da se dodatno ojača naša financijska snaga. To je čvrsti temelj za MOL-ove organske i anorganske projekte rasta“, izjavio je, između ostaloga, izvršni direktor MOL-a Zsolt Hernadi.

Komentirajte prvi

New Report

Close