Dell preuzima StatSoft i širi portfelj svojih podatkovnih usluga

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2014. u 10:11
Foto: Thinkstock

Novi softver za prediktivnu analizu pomaže korisnicima u selekciji važnih podataka

Dell je  najavio kupnju StatSofta, vodećeg pružatelja naprednih analitičkih rješenja koja osiguravaju širok raspon rudarenja podataka, prediktivne analize i sposobnosti vizualizacije podataka, javljaju Hauska & Partner Hrvatska priopćenjem za medije. StatSoft kombinira sveobuhvatne statističke analize s naprednom analitikom kako bi pomogao organizacijama da bolje razumiju svoje poslovanje, predviđaju promjene, povećaju agilnost i kontrolu kritičnih sustava. Preuzimanje StatSofta potiče rast portfelja Dell Softwarea za rješenja upravljanja informacijama, te istovremeno povećava otvoren pristup tvrtke prema upravljanju podacima. StatSoft nudi naprednu analitiku u setu softverskih mogućnosti koja uključuje upravljanje podacima i optimizaciju, integraciju podataka i aplikacija te analitiku velikih podataka, a sve ove usluge podupire niz usluga Dell Softwarea, skladištenja, serverskih i uslužnih ponuda te industrijskih veza.

“Uz velik rast podataka razvija se prilika za organizacije da steknu dublji uvid u svoje poslovne procese kako bi se olakšalo bolje donošenje odluka i maksimizirala profitabilnost. Preuzimanje StatSofta omogućuje Dellovim korisnicima pristup dokazanim naprednim analitičkim rješenjima koja donose prediktivne i preskriptivne analitičke sposobnosti koje tvrtke koriste trebaju kako bi donosile brže i točnije odluke. Osim što se izvrsno uklapa u portfelj proizvoda Dell Softwarea pružajući tehnologije koje su usmjerene na posljednje tržišne trendove, StatSoft reflektira i Dellovu usmjerenost na stvaranje alata koji su jednostavni te dovoljno pristupačni za srednje velike organizacije te dovoljno sveobuhvatne čak i za najveća poduzeća s najsloženijim podatkovnim okruženjem.“, izjavio je Matt Wolken, potpredsjednik Dell Softwarea i generalni direktor odjela za upravljanje informacijama, u priopćenju.

Ključni strateški prioritet za Dell Software je upravljanje podacima. Prema Gartnerovom istraživanju, do 2015. godine više od 30 posto analitičkih projekata dostavljat će podatke utemeljene na strukturiranim i nestrukturiranim podacima. StatSoft se neprimjetno uklapa s Dell Software strategijom ponude potpunog seta alata za upravljanje informacijama koje osnažuju kompanije da upravljaju, integriraju i analiziraju podatke u svojim uredima te u oblaku, navodi se u priopćenju.

StatSoft omogućuje čitav niz naprednih analitičkih alata koji omogućuju organizacijama predviđanje budućih trendova kako bi identificirali nove mogućnosti za korisnike i prodaju, promjene u industriji, istraživanje mogućih scenarija, te smanjenje pojava prijevara kao i druge poslovne rizike. StatSoftov softver može se koristiti u uredima, u oblaku ili kao uslužni softver. Njegovim proizvodima povjerenje su već ukazala brojna sveučilišta, istraživačke institucije, korporacije i proizvodni pogoni u više od 60 zemalja, dok je tvrtka nedavno od strane Gartnera pozicionirana u kvadrantu “Izazivači” za napredne analitičke platforme. Rješenja StatSofta se koriste se u širokom spektru industrijskih sektora, uključujući i farmaceutskoj industriji, financijskim uslugama, tehnologiji i proizvodnji, stoji u priopćenju.

„Uzbuđeni smo pridružiti se Dell obitelji te našim tehnologijama i znanjem doprinijeti Dellovom brzorastućem setu proizvoda za upravljanje informacijama. StatSoftov napredni analitički softver već dugo vremena bilježi uspjeh u širokom spektru prediktivne analize i aplikacijama za rudarenje podacima, uključujući i u proizvodnji, farmaciji, upravljanju rizicima, otkrivanju prevara te istraživanju. Zajedno s Dellom, stvaramo nove mogućnosti za korisnike kako bi bolje upravljali rastućim obujmom podataka koje brzo postaju osnovom organizacija svih veličina te time nastavili unaprjeđivati StatSoftovu misiju u stvaranju što produktivnijeg svijeta.“, komentirao je Dr. Paul Lewicki, osnivač i glavni izvršni direktor StatSofta.

Poticanje informiranih poslovnih uvida

Napredna analitika transformira poslovno okruženje. Organizacije koje koriste pametne algoritme u analizi masovnih podataka u operativnih sustava, društvenih mreža i demografskih podataka steći će konkurentsku prednost. StatSoft sadržava najsofisticiranije algoritme za prediktivnu analitiku, strojno učenje i statističku analizu, omogućujući tvrtkama da u pronađu smislene obrasce u podacima te napreduju u današnjoj ekonomiji utemeljenu na podacima. Njegova ponuda seže od modeliranja podatka i analitike, do visoke učinkovitosti i razvoja tvrtki.

StatSoft je dobio vrhunske ocjene u većini komparativnih recenzija u kojima je istaknut za svoju inovativnu tehnologiju i vrhunsko zadovoljstvo kupaca. Time se pridružio alatima kao što su Toad, Spotlight (SQL Server Enterprise), Shareplex, Boomi, Toad Business Intelligence Suite te Kitenga Analytics iz Dell Software portfelja za rješenja upravljanja informacijama, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close