Croatia Osiguranje može 
u šoping

Autor: Božica Babić , 04. rujan 2016. u 21:59
Zeleno svjetlo za kupnju dionica Save Re, Foto: Pixsell

Ta informacija o dobivanju dopusnice slovenskog regulatora, koja ne samo Croatiji već i ostalim tvrtkama iz portfelja Adris grupe, konačno dopušta stjecanje više dionica društva Sava Re novi je vjetar u regionalna jedra najvećeg društva za osiguranje u RH.

Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) Slovenije odobrila je Croatia osiguranju (CO) još 12. kolovoza povećanje udjela u društvu Pozavarovalnica Sava (Sava Re), objavili su iz Uprave Croatije u petak na Zagrebačkoj burzi.

Ta informacija o dobivanju dopusnice slovenskog regulatora, koja ne samo Croatiji već i ostalim tvrtkama iz portfelja Adris grupe, konačno dopušta stjecanje više dionica društva Sava Re novi je vjetar u regionalna jedra najvećeg društva za osiguranje u RH koje je sa svojim vlasnikom Adris grupom dosad preuzelo 19,04% dionica u Savi Re, koje mu jamče 21,15% glasačkih prava.

Adris i CO u lipnju su od AZN-a zatražili dozvolu za povećanje udjela u Savi Re. Većinski vlasnik Save je slovenska država, a Adris je proljetos najavio da je za jačanje biznisa osiguranja izdvojio više od milijardu kuna te da s tim iznosom kani kupovati bilo na domaćem tržištu bilo u okruženju kako bi realizirao projekt kojim želi postati lider u industriji osiguranja šire 
regije.

Komentirajte prvi

New Report

Close