Cimos u gubitku, mora dizati kredite i prodati tvrtku

Autor: Darko Bičak , 20. kolovoz 2013. u 21:59
PD

Slovenska grupacija Cimos, koja je vlasnik hrvatskih tvrtki PPC Buzet i Labin Progres TPS, imala je u prvom polugodištu gubitak od ukupno 11 milijuna eura, što je više od planiranog.

Slovenska grupacija Cimos, koja je vlasnik hrvatskih tvrtki PPC Buzet i Labin Progres TPS, imala je u prvom polugodištu gubitak od ukupno 11 milijuna eura, što je više od planiranog. Naime, kako piše slovenski list Finance, plan je bio da gubitak na razini čitave 2013. ne bude veći od 16,5 milijuna eura, a sada je očito da će se taj iznos premašiti. Ukupni prihod Cimosa ostvaren je na razini od 205 milijuna eura, a što je pad u odnosu na 230 milijuna eura u istom razdoblju lani. Tvrtka će pokušati svoju financijsku situaciju popraviti kreditima i prodajom imovine. Za kredit od 35 milijuna eura jamči slovenska država, a slovenski mediji nagađaju da će taj dug na kraju morati platiti dobavljači Cimosa nepovoljnijim uvjetima poslovanja. Tvrtka je nedavno objavila i poziv za javno prikupljanje ponuda za prodaju svojeg poduzeća Cimos Titan Kamnik.

Neobavezujuće ponude u kojima je trebalo navesti ponuđenu cijenu, rok i način plaćanja zaprimaju se do kraja ovog mjeseca. Prodaja Titana će se pokušati provesti u dva dijela. Po prijemu neobavezujućih ponuda prihvatljive ponuđače će pozvati na sudjelovanje u drugoj fazi prodaje. Tada će zainteresiranim kupcima omogućiti dubinski pregled poslovanja društva i kasnije ih pozvati na davanje obvezujućih ponuda. Grupa Cimos, nastala 1959. godine, lani je ostvarila 455 milijuna eura prihoda i gotovo 98 milijuna eura gubitka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close