Bisnode nastavlja širenje i ulazi na tržište Latvije

Autor: Objava za medije , 04. svibanj 2018. u 09:55
FOTO: Thinkstock

Kako bi ojačao svoj tržišni položaj vodećeg pružatelja europskih podataka, Bisnode proširuje svoj utjecaj u baltičkoj regiji preuzimanjem tvrtke SIA Datu Serviss u Latviji.

Bisnode, vodeće europsko poduzeće za podatkovne i analitičke usluge, preuzima tvrtku SIA Datu Serviss, koja je latvijski partner franšize tvrtke D&B više od 20 godina. Ovim preuzimanjem Bisnode proširuje pokrivenost baltičke regije, u kojoj već posluje u Estoniji. Dogovorom se još više osnažuje odnos s tvrtkom Dun & Bradstreet (D&B), čime se broj zemalja u kojima franšiza poduzeća posluje popeo na 17 zemalja diljem Europe. Poduzeće uglavnom pruža usluge stranim klijentima putem svjetske mreže tvrtke D&B, no neki se poslovni podaci nude i na lokalnoj razini.

 „Vrlo mi je drago što se latvijski partner tvrtke D&B pridružuje grupi Bisnode. Povećanje pokrivenosti u sjevernoj Europi omogućuje nam da bolje služimo nordijskim klijentima. Veselim se suradnji s g. Grišanovsem, koji će i dalje voditi poslovanje u Latviji i podržavati nas u pružanju novih usluga dodatne vrijednosti klijentima u Latviji”, kaže Juha Airaksinen, direktor za Finsku i upravitelj za Estoniju, koji će sada nadgledati i latvijsko poduzeće.

„Ovim će preuzimanjem Bisnode ojačati svoj položaj vodećeg pružatelja podatkovnih i analitičkih usluga u Europi te će biti dostupan u 19 zemalja diljem Europe. Osim toga, to će nam omogućiti da još bolje služimo nordijskim klijentima, kao i da pružimo nove usluge dodatne vrijednosti klijentima u Latviji”, kaže Magnus Silfverberg, generalni direktor grupe Bisnode.

„SIA Datu Serviss ima snažna partnerstva s mnogim poduzećima grupe Bisnode više od 10 godina. Za daljnji razvitak budućih usluga našeg poduzeća potrebni su novi oblici suradnje, a s grupom Bisnode bit ćemo u dobrom položaju za ostvarenje tog razvitka. Drago mi je što se SIA Datu Serviss pridružuje grupi Bisnode, skupini stručnjaka na visokom nivou i prepoznatih vođa na europskom tržištu”, kaže Pāvels Grišanovs, izvršni direktor tvrtke SIA Datu Serviss.

Komentirajte prvi

New Report

Close