BAT ušao u partnerstvo s McLarenom

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2019. u 09:03
Foto: Getty Images

Partnerstvo s McLarenom omogućit će ubrzanje ostvarenja BAT-ove ambicije o transformaciji duhanskog poslovanja u smjeru ponude potencijalno manje rizičnih duhanskih i nikotinskih proizvoda.

British American Tobacco (BAT) ušao je u globalno partnerstvo s automobilističkom grupacijom McLaren, a surađivat će na razvoju napredne tehnologije i inovacijama usmjerenima na portfelj novih proizvoda s potencijalom smanjenja štete, u kojem je BAT vodeća kompanija na svijetu.

Višegodišnje partnerstvo usmjereno je na ubrzanje transformacije duhanskog poslovanja kojom BAT svojim korisnicima želi ponuditi što širi portfelj proizvoda s potencijalom smanjenja štete te im na taj način osigurati bolje sutra – “A better tomorrow”.

Dio partnerstva odnosi se na suradnju BAT-a sa kompanijom McLaren Applied Technologies, prvenstveno u razvoju baterija, naprednih materijala i dizajnu proizvoda. Kompanije će razvijati i dijeliti industrijsko znanje te iskustvo u proizvodnim procesima i inovacijama.

Partnerstvo s McLarenom omogućit će ubrzanje ostvarenja BAT-ove ambicije o transformaciji duhanskog poslovanja u smjeru ponude potencijalno manje rizičnih duhanskih i nikotinskih proizvoda.

Partnerstvo je dodatno zbližilo dvije kompanije koje dijele strast za tehnologijom, inovacijama i dizajnom, ali i uvjerenje da je svrha poslovanja pružiti vidljiv i smislen društveni napredak.

Kao globalni partner momčadi McLaren Formula One, BAT će biti istaknut na bolidima i drugim sponzorskim pozicijama tijekom cijele sezone, u skladu s pravilima i pratećom regulativom. S predstavljanjem novog McLaren bolida za sezonu 2019. koje je najavljeno za 14. veljače, BAT će otkriti svoju novu platformu ”A Better Tomorrow”.

Komentirajući parterstvo, Kingsley Wheaton, BAT-ov izvršni direktor marketinga, izjavio je:

“Iznimno smo ponosni i uzbuđeni zbog ovog partnerstva koje će nam omogućiti da dodatno ubrzamo transformaciju kompanije i tempo inovacija. Partnerstvo promatramo kao istinsku globalnu platformu koja će dodatno istaknuti naše proizvode s potencijalom smanjenja štete koje razvijamo pod brendovima Vype, Vuse i glo. Inovacije i tehnologija podržat će našu viziju stvaranja “boljeg sutra” za naše korisnike diljem svijeta”.

Zak Brown, izvršni direktor McLaren Racinga izjavio je:

“Pozdravljamo ulazak BAT-a u McLaren tim i podržavamo njihovu ambiciju ostvarenja smislene i nezaustavljive promjene temeljene na inovacijama. Transformacija BAT-a je središnja točka ovog partnerstva i zadovoljni smo što svojim iskustvom i ekspertizom možemo podržati i ubrzati njihovu ambiciju”.

Komentirajte prvi

New Report

Close