Badel 1862 traži strateške partnere

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. travanj 2014. u 09:48
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Badel 1862 je objavio javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju u okviru postupka predstečajne nagodbe.

Proizvođač vina, alkoholnih i bezalkoholnih pića, Badel 1862, objavio je javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju u okviru postupka predstečajne nagodbe.

Kako se navodi u pozivu objavljenom na Badelovim internet stranicama, pozivaju se zainteresirani ponuditelji da svoj interes iskažu u prvom krugu, dostavom indikativne ponude do 15. svibnja te u drugom krugu, dostavom obvezujuće ponude do 15. lipnja.

Badel je u većinskom vlasništvu države koja posjeduje 2.123.471 dionicu, što čini 67,68 posto temeljnog kapitala te tvrtke.

Temeljni kapital Badela je 313.761.600 kuna, a nominalna vrijednost dionice je 100 kuna (ukupan broj dionica je 3.137.616).

Uprava tvrtke poziva sve zainteresirane strateške partnere i investicijske ulagatelje na iskazivanje interesa i dostavljanje ponuda za ulaganje u tvrtku, odnosno strateško povezivanje, radi održivosti nastavka poslovanja i dokapitalizacije, a u cilju provođenja mjera financijskog i operativnog restrukturiranja u okviru postupka predstečajna nagodbe.

Zainteresirani strateški partneri i investicijski ulagatelji, kako se navodi u pozivu, mogu iskazati svoj interes i dostaviti ponude za ulaganje u okviru postupka predstečajne nagodbe, koje će se provesti ulaganjem u povećanje temeljnog kapitala ulogom u novcu i/ili stvarima ili pravima (dokapitalizacijom tvrtke), odnosno putem povezivanja poduzetničkim ugovorima radi održivosti nastavka poslovanja.

Nakon što u prvom krugu, koji traje do 15. svibnja, prikupi indikativne ponude potencijalnih ponuditelja, Badel će donijeti odluku o odabiru potencijalnih strateških partnera ili investicijskih ulagatelja koji će imati pravo zatražiti i dobiti raspoložive dokumente i podatke kako bi izvršili snimanje stanja u tvrtki u cilju izrade i dostavljanja obvezujuće ponude u drugom krugu. Rok za dostavljanje obvezujućih ponuda je 15. lipnja.

Nakon prikupljenih ponuda Badel će u roku od 30 dana obavijestiti ponuditelje o odabiru strateškog partnera i/ili investicijskog ulagatelja te o visini ulaganja, uvjetima i vremenskom roku provedbe ulaganja, navodi se u javnom pozivu.

Komentirajte prvi

New Report

Close