Abbvie jučer, danas i sutra: Suština poslovanja ovog biofarmaceutskog diva je inovacija

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2018. u 15:01
Foto: Thinkstock

Abbvie u Hrvatskoj broji oko 40 zaposlenih, a taj se broj, uključujući zaposlenike iz ostalih zemalja Adria regije, penje na 80-ak.

ABBVIE JUČER

AbbVie je američka biofarmaceutska kompanija, temeljena na portfelju inovativnih bioloških lijekova, koji pomažu oboljelima od teških, zdravstvenih problema. Na globalnoj razini, Abbvie je prisutan u gotovo 180 zemalja svijeta i broji preko 29 tisuća zaposlenih osoba. Kompanija je od 2013. godine prisutna i u Adria regiji, odnosno u jugoistočnom dijelu Europe koji broji sedam zemalja – Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju i Srbiju. Područja medicine, koja su u Abbviejevom fokusu, su imunologija, onkologija, virologija i neurologija.

Abbvie u Hrvatskoj broji oko 40 zaposlenih, a taj se broj, uključujući zaposlenike iz ostalih zemalja Adria regije, penje na 80-ak. Budući da su stručnost postojećeg kadra i odnos prema zaposlenicima neke od najvećih snaga kompanije, Abbvie ulaže značajne resurse u konstantan razvoj svojih zaposlenika. Jedno od najvećih priznanja, u kontekstu zadovoljstva zaposlenika radnim mjestom i poslodavcem, stiglo je 2015. godine, kada je kompanija certificirana kao poslodavac partner. Početkom ove godine, certifikat je obnovljen, što je validan pokazatelj da je razina zadovoljstva zaposlenika tijekom proteklih nekoliko godina ostala na izrazito visokoj razini.

ABBVIE DANAS

Suština poslovanja ovog biofarmaceutskog diva je inovacija. Tijekom protekle godine, Abbvie je na globalnoj razini uložio više od 4 milijarde dolara na istraživanje i razvoj. Uzimajući u obzir da se spomenuta brojka, u odnosu na 2013. godinu, kada je kompanija nastala, povećala za čak 50 posto, jasno je vidljivo da tvrtka značajne resurse dodjeljuje istraživanju novih molekula za liječenje svjetski najzahtjevnijih zdravstvenih stanja. Međutim, same brojke nisu ono što Abbvie uistinu čini inovativnom kompanijom.

Osim razvoja novih, potencijalnih molekula, Abbvie je tijekom proteklih pet godina kontinuirano ulagao u unaprjeđenje standarda zdravstvene skrbi te sudjelovao u više društveno odgovornih projekata. Tako je, primjerice, u dva navrata stipendiran najbolji mladi znanstvenik u Hrvatskoj, a projekt je proveden u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te s Hrvatskom zakladom za znanost.

Unutar zdravstvenih sustava u sklopu kojih djeluje, Abbvie je danas prepoznat kao pouzdan i predan partner, koji nastoji osuvremeniti postojeće standarde zdravstvene skrbi, a sve s ciljem pozitivnih ishoda u liječenju oboljelih osoba. Kroz dijalog s zdravstvenim institucijama, ostvarene su ideje čiji je cilj bio inovativnim pristupom poboljšati skrb za oboljele. Tako je, u više navrata, tvrtka donacijama najsuvremenijih dijagnostičkih uređaja nastojala omogućiti pacijentima brže i kvalitetnije preglede. Abbvie je i prva kompanija koja je sa zdravstvenim sustavom u Hrvatskoj, u sklopu liječenja hepatitisa C, inicirala tzv. sustav plaćanja po učinku (pay-per-performance) koji se i danas uspješno primjenjuje , a u kojem tvrtke pokrivaju troškove liječenja onih bolesnika čiji je odgovor na terapiju negativan. Nastojeći pomoći i onima koji su oboljeli prilikom pružanja pomoći drugima, Abbvie je kroz protekle 3 godine omogućio i besplatno liječenje zdravstvenim djelatnicima profesionalno zaraženim virusom hepatitisa C.

Ovim i sličnim projektima, tvrtka je u više navrata dokazala svoju želju za ulaganjem u razvoj lokalnih zajednica.

ABBVIE SUTRA

Abbvie će i ubuduće ulagati u istraživanje i razvoj novih molekula te marljivo raditi na unaprjeđenju kvalitete života pacijenata. Trenutno, jedan od fokusa kompanije je i kako olakšati dostupnost lijeka pacijentima, na primjeru oboljelih koji se liječe biološkom terapijom (u indikacijama reumatologije, gastroenterologije, dermatologije i oftalmologije). Namjera je da oboljele osobe, umjesto redovitog posjeta dnevnoj bolnici, mogu podignuti u najbližoj ljekarni i primjeniti ga samostalno.

S obzirom na dosadašnja postignuća, Abbvie će i u budućnosti biti spreman napraviti i onaj korak dalje te uložiti dodatni trud kako bi pomogao unaprjeđenju kvalitete zdravstvene skrbi i standarda liječenja u Hrvatskoj i regiji.

ADCRGEN18028

Komentirajte prvi

New Report

Close