Zadarsko ‘Nasmiješeno sunce’ na kokainu

Autor: Marija Crnjak , 09. svibanj 2012. u 22:00

Ako je dodjela turističkoga priznanja već osuđivanom vlasniku kafića zaista previd, bila bi oprostiva da se bilo tko od onih koji daju nagradu udostojio dati neko objašnjenje

Da nije opasno, bilo bi smiješno: zadarski diler Elvis Mužanović, koji je pao u aktualnoj policijskoj akciji zapljene kokaina iz Dominikanske Republike, ugledni je turistički radnik.

Zaradio je tu titulu prošle godine (ne na ecstasyju i koki, zbog kojih je već gulio zatvorsku kaznu) kao ugostitelj čiji kafić i restoran pružaju superuslugu i lijepo predstavljaju Grad Zadar te, kako piše u pravilniku za dodjelu “Nasmiješenog sunca”, za poticanje međusobne konkurentnosti. A nagradu su mu dali Grad Zadar na prvome mjestu, potom Turistička zajednica Grada Zadra i Županija, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora, sve redom ugledne institucije. Iako je teško povjerovati da u malom gradu poput Zadra nezapaženo može proći da je kandidat za nagradu ogrezao u kriminal, moguće je da je riječ o previdu bez zlih namjera. I bilo bi oprostivo da se bilo tko od onih koji daju nagradu udostojio dati bilo kakvo objašnjenje, osim teksta šturog pravilnika o kriterijima za dodjelu “Nasmiješenog sunca”, koji smo dobili iz Grada Zadra. U TZ-u šute i ignoriraju upit, HGK nas šalje na Grad, svi se prave ludi. Znaju, zaboravit će se brzo. Naime, koliko god bizarno zvučala ova priča, dug je popis uglednika iz političkoga, poslovnoga, sportskog života Hrvatske koji su, rječnikom crne kronike, već otprije poznati policiji. Oni očito nisu trebali svom budućem poslodavcu ili žiriju podastrijeti potvrdu o nekažnjavanju, bez koje ništa ne prolazi kod nas običnih smrtnika.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Odličan članak

Bilo bi logično- da barem pošalju jednu KVALITETNU INSPEKCIJU u taj restoran- kako bi se stavio pod nadzor
porezne , i tako spriječilo daljnje kriminalno ponašanje na štetu države…..

New Report

Close