Tko će izvući deblji kraj?

Autor: Ivor Fuka , 01. studeni 2010. u 22:00

Marinko Mikulić često je bio u prilici da negira dugove, a i Petrol Milana Lučića koji ga zbog duga tjera u stečaj na meti je revizije zbog navodno sporne privatizacije

Kratak je put od visina do ponora, prežvakana je ali precizna floskula koja ocrtava hrvatsko gospodarstvo. I to ne samo u posljednje vrijeme recesijskih preuveličavanja, nego još od bolnog ulaska kapitalizma u naše društvo.

Na svojoj su to koži osjetili brojni poduzetnici, a među takvima je i hrvatski “kartonski bog”, Marinko Mikulić, koji će se s “teškim usudom” ponovno pobliže upoznati. I to sve, zbog 3,8 milijuna eura. Toliko tvrtka Petrol iz Ljubuškog, iza koje stoji poznati tajkun Milan Lučić, potražuje od Mikulićeve papirne industrije. Dug se vuče tako dugo da se danas samo rijetki znaju probiti kroz misteriju njegova nastanka, a bio je dovoljan da Lučić sudskim putem Mikuliću nametne stečajnog upravitelja i gurne njegovu tvrtku prema stečaju. I ranije se Mikulić nalazio u sličnim neprilikama, uvijek negirajući dugovanja i optužujući druge da mu podmeću. S druge strane i Lučić je prekaljen u raznim kombinacijama, a i Petrol se upravo našao na meti revizije zbog sumnjive privatizacije. Stoga nam preostaje samo da promatramo tko će u borbi divova što ih je ispljunula privatizacija, izvući deblji kraj.

Komentirajte prvi

New Report

Close