Sljedeća godina prijelomna za Badel 1862

Autor: Ivo Markotić , 22. prosinac 2014. u 22:00

Evidentan je interes respektabilnih domaćih i stranih potencijalnih investitora za ulaganje u Badel 1862.

Hrvatska industrija pića prati globalne trendove, stoga su očekivanja u 2015., posebice u potrošnji jakih alkoholnih pića s blago silaznim pokazateljima.

U ugostiteljstvu se potrošnja od tradicionalnih pića okreće prema inovativnim i atraktivnim proizvodima, uz zamjetan rast konzumacija pića iz premium segmenta. S druge strane, od ulaska u EU, u maloprodaji jača konkurencija privatnih robnih marki, što dokazuju brojni novi i vrlo jeftini proizvodi koji dobivaju sve više prostora na policama. Zadovoljni smo što i u uvjetima otvorenog tržišta i snažne konkurencije, u segmentima u kojima je najjači (gorki likeri, tradicionalni domaći brendi, votke) Badel 1862 uspijeva zadržati svoje visoke tržišne udjele, te i nadalje uvjerljivo dominira cjelokupnim tržištem jakih alkoholnih pića.

Stoga i svoj razvoj usmjerava kroz širenje asortimana u inovativnim ekstenzijama tradicionalnih proizvoda. Prvenstveno zbog postojane i visoke kvalitete, lojalnost Badelovih potrošača je puno veća u odnosu na trendove na drugim tržištima unutar EU. Iz pozicije tržišnog lidera i nositelja brojnih međunarodnih nagrada za vrhunsku kvalitetu jakih pića i vina, Badel 1862 će u narednoj godini i dalje biti fokusiran na jačanje tržišne pozicije i kvalitetom će parirati sve agresivnijoj konkurenciji.Za Badel 1862 će 2015. biti prijelomna jer je nužno okončati proces predstečajne nagodbe i izvršiti neophodnu dokapitalizaciju društva. Badel 1862 je u proživio sve negativne efekte neuspješne pretvorbe i privatizacije, te se kroz sanaciju poslovnih problema ponovno našao u vlasništvu države.

Pri tome, uz više od 500 zaposlenih veže se i preko 1500 kooperanata – vinogradara i vinara, te proizvođača voća, čime održava i potiče razvoj tog dijela poljoprivredne djelatnosti. Država je u podjeli svoga portfelja Badel 1862 svrstala u red poduzeća namijenjenih prodaji, stoga početkom 2015. predstoji objava novog javnog poziva za investitore. Dobra je okolnost što je evidentan interes respektabilnih strateških i financijskih, domaćih i inozemnih potencijalnih investitora za ulaganje u Badel 1862.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ovo je sramota što se radi sve ove godine s Badelom

Koliko su dužni ?

A koliko im je imovina ?

Nemojte pričate bedastoče.

Prvo institucije sistema moraju poloviti štakorčine i vratiti opljačkano Badelu.

Badel, sinonim za pića, najveći izvoznik oduvijek, ima i mora dobiti šansu za napredak i boljitak. Valjda je dosta bilo čerupanja i svega ostalog? Ajmo delat!

New Report

Close