Sberbank namjerava prodati udjel u Agrokoru, zainteresirani fondovi iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije.

Sberbank je spreman prodati svoj 39,2-postotni udio u Agrokoru i taj bi se posao mogao provesti u prvoj polovici ove godine, prenose u četvrtak ruski mediji izjavu prvog zamjenika predsjednika Sberbanka Aleksandra Vedjakina. 

Sberbank je spreman prodati svoj udio u hrvatskom trgovačkom lancu Agrokor, a taj posao se vjerojatno može provesti u prvoj polovici ove godine, izjava je Vedjakin na marginama gospodarskog foruma u Davosu, prenosi list Kommersant pozivajući se na agenciju Reuters.

"Pregovori su u tijeku sa svim zainteresiranim stranama, a ima ih dosta", rekao je Vjedjakin za RIA Novosti. Istaknuo je da je u tijeku postupak podmirenja obveza Agrokora prema Sberbanku te da je prodaja udjela u hrvatskom maloprodajnom lancu dio strategije rješavanja dugova.

Sberbank je najveći Agrokokov kreditor s izloženošću od 1,1 milijarde eura, a u skladu s postignutom nagodbom u postupku izvanredne uprave koja uključuje zamjenu duga za dionički udjel Sberbank bi bio najveći dioničar Agrokora s udjelom od 39,2 posto. 

"Sberbank vjerojatno neće trebati retailera u toj zemlji (Hrvatskoj). To je non-core imovina i prodaja je dio naše strategije", objasnio je Verdjakin razloge za odluku o prodaji udjela.

Inače, početkom prosinca prošle godine savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev je u razgovoru za Reuters rekao da je Sberbank počeo primati ponude za prodaju svog udjela u Agrokoru. 

Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije.

"Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge", izjavio je početkom prosinca Poletaev.

Komentari (18)
 • bisakovi
  bisakovi 3:09 29.1.2019.

  Jordan


  Vidjet ćemo koji će bedak refinancirat roll up, jedino ako knighthead & company smanje apetite.
  Revizije na Vsrh i na Ustavnom sudu..i nije to sve.

  Kakva je to “revizija na Ustavnom Sudu”????Nesto novo?
 • ivan0003
  ivan0003 19:10 28.1.2019.

  Dao sam suglasnost za tužbu odmah. Adris je pokrenuo inicijativu.
  Ulagao sam na temelju FI koje je revizija potvrđivala redovito kao ispravna, ali ispada da su potvrđivali krivotvorine, to će doći na raspored prije ili kasnije, ko nacionalizacija, ali za moje unuke.. Tako ispada obrazac ponašanja.

 • Jordan
  Jordan 19:02 28.1.2019.

  Vidjet ćemo koji će bedak refinancirat roll up, jedino ako knighthead & company smanje apetite.
  Revizije na Vsrh i na Ustavnom sudu..i nije to sve.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!