Ruža hrvatska u Europskom parlamentu

Autor: Ariana Vela , 15. travanj 2013. u 11:02
Ruža Tomašić (Photo: Borna Filic/PIXSELL)

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Tako bih prokomentirala prve izbore za Europski parlament koji su se održali u RH. HDZ je odnio pobjedu, SDP im čestitao, a najvažnijim rezultatom proglašen je odlazak naše Ruže Tomašić a.k.a. Ruže hrvatske u srce Europe.

Piše: Ariana Vela, direktorica konzultantske tvrtke EU PROJEKTI

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Tako bih prokomentirala prve izbore za Europski parlament koji su se održali u RH. HDZ je odnio pobjedu, SDP im čestitao, a najvažnijim rezultatom proglašen je odlazak naše Ruže Tomašić a.k.a. Ruže hrvatske u srce Europe.

Iste one Ruže Tomašić koja je žestoko agitirala protiv pristupanja, ističući kako srljamo i kako bismo trebali pitati Grčku, Francusku i Portugal kako im je. One koja je rekla da nas u Europi čeka mnogo teškog posla i obveza pa da ne bismo trebali žuriti.

Očigledno je gospođa Tomašić pitala Grke, Francuze i Portugalce kako im je pa su oni rekli da im je dobro.  A možda je shvatila da sjediti u Europskom parlamentu, baš kao i u Hrvatskom saboru, ne mora biti težak rad i  mnoštvo obveza pa ipak može požuriti.

Tako je naša Ruža odlučila okušati se na ovim izborima i uspjela, barem na jednu godinu.

Da se držala one svoje stare „ne moramo žuriti niti srljati“, pričekala bi jednu godinu i malo bolje artikulirala svoje stavove ili se uopće ne bi kandidirala, što bi, s obzirom na njezine dosadašnje stavove, bilo moralno.

Ovako možemo biti sigurni da će hrvatska trobojnica u Briselu, Luksemburgu i Strasbourgu biti crvenija, bjelija i plavija te zasigurno više hrvatskija od svih drugih zastava. Ako za ništa drugo, onda će se Ruža za to pobrinuti.

To što je ušla na listi onih koji su nas sustavno pljačkali nekoliko mandata i doveli do grčkog scenarija, a sada se prave da o tome nemaju pojma, uopće nije važno.

Posjetite nas na prvom hrvatskom portalu o EU fondovima – EU PROJEKTI INFO, i saznajte sve o EU fondovima (www.eu-projekti.info)!

 

Komentari (47)
Pogledajte sve

Mislio sam da je Poslovni dnevnik jedno ozbiljno glasilo,no,prevario sam se.Poštovanoj A.Veli bih preporučio da se educira po pitanju demokracije,u mnogim boljševističkim glavama još uvijek čuči komunističko-fašistoidno jednoumlje.Zato se molim svevišnjem da se oformi famozni LUSTRACIJSKI ZAKON koji bi pomeo ovakva tranzicijska piskarala koji šire govor mržnje prema većini koji drugačije misle.

Ova curica očigledno ne zna što je to demokracija. Naime izbori za europski parlament se obavljaju zato da bi birači izabrali svoje predstavnike, a budući da narod nije baš jednoglasno glasovao za ulazak u EU, to znači da ima i onih koji žele da ih u europarlamentu zastupa euroskeptik. Pa ih imaju pravo i izabrati, kao što su izabrali. Sramotno je da se uopće daje prostor takvima koji bi uništili svakog neistomišljenika u svom porivu za veličanjem te nakaradne tvorevine, kopije Sovjetskog saveza.
To što curici nije jasno da je demokracija pravo na drugo i drugačije mišljenje, to je pak dugi par štikli, jelte.
Malo mi to sliči na govor mržnje, ali to je valjda ok kad je mržnja usmjerena na hrvate. Treba brinuti samo o pravima ostalih.

E moja gospodična, lako je pametovati kao direktorica sa plaćom 10- tak i više tisuća kuna fonda koji živi od EU projekata. Dođite u Slavoniju pa da vidite što nam je Europa dobroga donijela, za sada tisuće kuna za legalizaciju objekata, 600 kn za rukovanje motornim pilama, 1500 kn da bi smjeli obrađivati zemlju (tko je do sada vozio traktore), cijena kubika vode skočila 3 puta, cijena plina 40%, … kao da bez Evrope nismo znali živjeti. Naravno Evropa će nama dati svoju demokraciju, homoseksualne brakove, višak mesa, jabuka, žita i ostaloga, svega onoga što naši ratari bez “potvrde” nisu zanali proizvesti i brdo Eura koje samo čeka da se pokupi pa će nam svima biti bolje. Živim blizu granice sa Mađarskom i često sam tamo, nisam još sreo nekoga da se pohvalio da je bolje, samo kuknjava. Dobili su Tesco i Metro i državu koja izgleda gore nego u komunizmu.

Mene je samo sram sto se Ustav i zakon provode selektivno. Ja sam za to da se sve provodi do kraja po slovu zakona.Tada bi Linic diplio solidnu robiju za svo zlo sto je napravio.Pocev od privatizacije INE,banaka,pritisaka na pravosudje u vise slucajeva(LRH…),pritisaka i namjestanja svega i svacega svojim pajdasima (Vrhovniku,Stroku…) i inima po kunu,marku. BTW zasto ovi ne robijaju???
Nemam se osobno cega sramit ali sram bi trebalo biti one koji toleriraju svoj kriminal i kriminal u svojim redovima,a daleko su od svetaca,a jos bi vise trebalo biti sram one koji takve brane.

New Report

Close