Reagiranje

Autor: Poslovni.hr , 15. kolovoz 2012. u 22:00

Asseco: ‘Dobit je manja zbog ulaganja’

U Poslovnom dnevniku od 14./15. kolovoza objavljen je članak s naslovom “Dobit Asseca SEE pala za 6 puta, na 105.000 eura”.

“Prije objave članka novinar Bernard Ivezić kontaktirao nas je s listom pitanja na koja je član Uprave Asseca South Eastern Europe i predsjednik Uprave Asseca SEE Hrvatska Dražen Pehar dao komentare u vrlo kratkom roku”, tvrde u Assecu i dodaju kako su ti komentari korektno izneseni u objavljenom tekstu. Međutim, tvrde, u dijelu teksta napisane su neke netočne informacije, a dio informacija, iako točan, predstavljen je na pogrešan način odnosno bez pojašnjenja.

“Netočne informacije odnose se na podatke iz vremena preuzimanja bivših tvrtki Logos, Arbor informatika i Biro Data Servis. Iznesena je vrijednost transakcija bez da je naglašeno da su za navedene iznose od Strane Asseca South Eastern Europe preuzeti 60 ili 70 postotni udjeli u tvrtkama, a da su preostalih 30 ili 40% udjela zadržali bivši vlasnici firmi koji su te udjele kasnije zamjenili za vlasničke udjele u Assecu South Eastern Europe”, pojašnjavaju u Assecu nastavivši kako se pogrešno prezentirane informacije odnose na rezultate poslovanja Asseco SEE grupe za prvu polovicu 2012. godine. “Iako su izneseni točni podaci o prihodima i dobiti, nisu napisana pojašnjenja”, kažu.

Zaključili su kako naslov članka ima negativnu poruku, a od njih nije zatražen komentar vezan za pad dobiti. To je, ističu u Assecu, nekorektno. Potpuna informacija je da je dobit Asseca South Eastern Europe smanjena zbog ulaganja u razvoj novih tržišta i proizvoda, stoji na kraju reagiranja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koje glupo objasnjenje. Ako je bilo ulaganja onda moze biti nizi Cash Flow ali je profitabilnost gotovo ista (jer amortizacija ili good will ne mogu nastupiti trenutacno). Uglavnom. Bezveznjaci u operativnom smislu a vidimo i u korporativnim financijama. Na kraju krajeva kakva je to IT firma koja ima 160 zaposlenih i 3 mil Eura prihoda? Za koliko im rade inzenejri?

New Report

Close