Reagiranja, MZOPUG

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2010. u 22:00

‘Spriječen je nelegalni uvoz boca’
“U Poslovnom dnevniku od 26. studenoga 2010. objavljen je članak ‘Šverc boca odnio 500 milijuna kuna’, u kojem se kaže da poduzetnici traže promjene u sustavu gospodarenja ambalažnim otpadom, uz navođenje da su kroz nelegalni uvoz boca utrošena velika sredstva.

Ne možemo se složiti s tim ocjenama ni s računicom, osobito kad se sagledaju rezultati sustava. Činjenica je da je u početku primjene sustava ustanovljeno da se pojavio nelegalni uzvoz boca u RH. To je u međuvremenu spriječeno, što se vidi i iz ustaljenih količina prikupljenih boca tijekom godine. Veće količine prikupljenih boca u 2006. godini rezultat su sakupljanja boca iz prethodnih razdoblja, što je rezultiralo mnogo čistijim okolišem u RH. Danas u okolišu više nema odbačene PET ambalaže. Također, sustav gospodarenja ambalažnim otpadom i dalje se razvija, u međuvremenu izgrađen novi pogon za obradu ostalih polimera”, kaže se u reagiranju Ministrastva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Isprika zbog krive fotografije
Ispričavamo se čitateljima i glavnom uredniku Radio Dalmacije Davoru Mariću, jer smo u broju 1701 od 2. prosinca na 15. stranici u rubrici Mediji i marketing objavili krivu fotografiju. Na fotografiji pod koju je potpisan Davor Marić je Robert Ljutić.

Komentirajte prvi

New Report

Close