Prava sramota od emisije, a oni to brane!

Autor: Gordana Grgas , 08. siječanj 2013. u 22:00
Photo: Patrik Macek/Pixsell

Urednica “Slike Hrvatske” nije poštovala pravila profesije, a HDZ i Crkva ju brane pod egidom novinarske slobode.

Jeste li pogledali HTV-ovu emisiju "Slika Hrvatske – Pedofilija kao temelj spolnog odgoja"?

Ja jesam, sa zakašnjenjem, na You Tubeu, i zaista se pitam kako je mogla biti puštena na javnoj televiziji. Ne poštuje pravila novinarske profesije i nije informativna. Zbrčkan, gotovo amaterski uradak u propagandne svrhe a ne  informativna emisija, pa se vodstvo HTV-a i moralo ispričati. Potpuno su stoga promašene ocjene Crkve te HDZ-a koji su ukidanje emisije opisali udarom na slobodu govora i javnog djelovanja novinara. HTV možda i nije ponos hrvatskog novinarstva, ali "Slika Hrvatske" svakako je sramota. O zdravstvenom (spolnom) odgoju bilo je dosad nekoliko TV-emisija i sve su prezentirale različite stavove. Ova ne. A kako je pripremljena, poslužit će ilustracija: urednica nam poručuje da će se cijelu 2013. baviti spolnim odgojem te temeljitim provjeravanjem materijala poput onog kojeg je upravo objavila, u koji "zasad nismo imali razloga posumnjati".

Kako i zašto nije sumnjala, nije jasno. Dio kontroverznog filma "Kinsey Syndrome" koji je prikazala, a koji nema ama baš nikakve veze s Hrvatskom niti uvođenjem zdravstvenog odgoja u nas (nego progoni Alfreda Kinseya, američkog znanstvenika, seksologa, i opisuje ga kao pedofila), komentira pak anonimni gledatelj koji je urednici poslao link na film!? Ne ulazeći u stavove urednice Karoline Vidović Krišto o zadravstvenom i spolnom odgoju, to kako je osmislila i vodila emisiju je skandalozno. Nije jasno zašto je hrvatskoj javnosti relevantan Alfred Kinsey (koji je preminuo 1956.), niti tko su autori tzv. dokumentarca, niti zašto bi američki spolni odgoj imao veze s nama, ili pak kakva je uzročno-posljedična veza seksualno devijantnog ponašanja sa spolnim odgojem. No, ipak je izrekla zaključak da je spolni odgoj pojava koja je "učinila neopisivo zlo". Argumenti? Pogledajte tzv. dokumentarac (jer on je urednici neupitan), ona se nije time zamarala. Ali je objavila da je znanstvenik Aleksandar Štulhofer (koji nije mogao doći u emisiju) bio stipendist Kinsey Institute, što je valjda dokaz da i on ima zle namjere… i da nas se Kinsey tiče. 

Komentari (10)
Pogledajte sve

@glogovik
Pa ili jos nisi skuzio da svaki post moras backupirat.Na poslovnom mozes pisat protiv svega osim Tode jedinog Boga naseg i Partije.

POŠTOVANA GOVNARSKA REDAKCIJU ,TALIBANSKOG OSOJA I PRISOJA ,ZAŠTO STE SKINULI ONAJ MOJ MALI KOMENTAR NA KOMENTAR GORDANE GRGAS!!!

A. Štulhofer je veliki stručnjak za seks iako prema njegovim riječima ” sve zna o seksu ali još uvijek nema djevojku” i taj prepisivač velikog seksualnog znanja nastalog dobrim dijelom na istraživanju pedofila, silovatelja i nasilnika mr. Kinseya je autor jednog dijela spolnog odgoja. Također g. Hodžić koji u slobodno vrijeme organizira konvencije transeksualaca je također autor priručnika za spolni odgoj i čudnim čudom upravo onog koji govori o spolu i rodu. Za Vas kao i većinu nakaza iz partije i raznoraznih gay udruga vrijedi samo ono što partija propagira, bez obzira što se ovdje radi o ODGOJU DJECE koji ne odobravaju njihovi roditelji, te se protiv njihove volje njihovu djecu “odgaja” po učenju kojekakvih kvazi stručnjaka i seksologa. Još samo fali da neki priručnik napiše osuđeni silovatelj i pedofil pa bi Jovanović bio još zadovoljniji. Gordana, o kakvom Vi to novinarstvu govorite i o kakvoj slobodnoj i javnoj televiziji. Vi kao i većina ostalih kolege sa javne TV ste samo hrpa uvlakača i dodvorica vladajućoj garnituri bez obzira kakva bila i ne zaslužujete da se zovete novinarima.

Gordana Grgas, jesi li pitala voditeljicu, Crkvu i HDZ što misle o tvom komentaru ili o čitavom događaju.

Pametan čovjek sam donosi svoje odluke, bud.ala slijedi javno mnijenje.

New Report

Close