Saša Paparella

Saša Paparella

Lijek za aferu ZAMP natječaj, ne ignoriranje

Za razliku od Josipovića, koji ignorira neugodne upite, Vojković kaže da nema ništa protiv da ZAMP raspiše natječaj za posao koji 20 godina obavlja njegov Emporion

Iz Ureda predsjednika Ive Josipovića u ponedjeljak nismo uspjeli dobiti odgovor na pitanje o njegovoj ulozi u ZAMP-ovu angažiranju Emporiona, tvrtke njegova prijatelja Marka Vojkovića, kojem to donosi oko 20 milijuna kuna godišnjeg prihoda.

Umjesto nove pravednosti, Josipovićev ured ponudio nam je staru zatvorenost, pa neugodne upite jednostavno ignorira. Iako, sudeći po odgovoru koji je poslao kolegama s Index.hr-a, možda bi bilo bolje da ništa ne objašnjava. Tamo se zapetljao, pa istodobno tvrdi da sa ZAMP-om još od 2000. nema puno veze, da bi potom ustvrdio da brojke kojima mediji barataju nisu točne. Piše da sporne 2004. nije više bio glavni tajnik ZAMP-a, no zaboravlja da je tada već sjedio u njegovu Predsjedništvu, ako je taj podatak uopće bitan, jer je Josipovićev utjecaj na ZAMP neupitan. Iz ZAMP-a smo pak dobili pristojan, iako ne osobito upotrebljiv odgovor, no za razliku od njihova nekadašnjeg glavnog tajnika, barem su ispunili formu. Najkorektnijim se pokazao Marko Vojković, koji nam je opširno odgovorio sve što nas je zanimalo, ma koliko upitna bila njegova izjava da sa 20 mil. kn godišnjeg prihoda od ZAMP-a Emporion jedva pokriva troškove tog posla. Vojković nam je rekao kako nema ništa protiv da ZAMP svake godine raspiše javni natječaj za usluge koje pruža njegova tvrtka. Bilo bi i vrijeme: Emporion ih obavlja punih 20 godina, iako je NO ZAMP-a već nekoliko puta predlagao raspisivanje novog natječaja i preseljenje u ured jeftiniji od Emporionova.

Komentari (1)
  • Kirin
    Kirin 8:44 29.2.2012.

    Ha, ha, ha…… Emporion i ZAMP muljaju već 20 godina i sad kad je stvar izišl ana vidjelo sad pričaju o natječaju! Sreća, u nesreći je da gospoda znaju funkcionirat samo od otetog i opljačkanog te da će u normalin tržišnim uvjetima brzo propast. A precjednik…..želi Bože, takvog poštenja!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve