Kerumov (bez)bolni udarac u santu leda

Autor: Ivica Profaca (VLM) , 11. listopad 2012. u 22:00

Dobro je što gubitak 20-ak trgovina nije donio i tisuće novih nezaposlenih jer je, zbrinjavajući sebe i rodbinu prodajom trgovina kao u Monopolyju, uspio zbrinuti i zaposlenike.

Sve je upućivalo na to da kola Željka Keruma idu nizbrdo, ali da će se to dogoditi uz takav tresak, možda je mogla naslutiti samo njegova najuža obitelj. Uostalom, nije li Nevenka Bečić prva napustila brod i prepustila kormilo braći?

Gubitak dvadesetak trgovina koje je preuzeo omiški Studenac jedan je od posljednjih čavala u sanduk s temeljima poslovnog carstva splitskoga gradonačelnika, a očito je samo pitanje dana kada će se konačno urušiti i sve ostalo, posebno tvrtke vezane uz megalomansku obnovu hotela Marjan.Blokirani računi većine Kerumovih tvrtki (ili tvrtki povezanih s njima) klasična su posljedica klasične hrvatske poduzetničke priče. Mahnito bogaćenje u ludim devedesetima, pa još mahnitije razbacivanje i širenje u dvijetisućitima. To je najjednostavnije objašnjenje zašto je propao Željko Kerum, i toliki drugi. Naravno, ima i onih kod kojih nije došlo do drugog dijela jednadžbe.

Valjda su bili nešto pametniji ili su jednostavno previše narasli da bi se njihov pad olako primio.Financijski Kerumov pad vjerojatno će značiti i politički krah. Ostaje mu odraditi do kraja gradonačelnički i zastupnički mandat, koje je ionako shvatio kao dobro plaćen godišnji odmor. Zasad treba biti zadovoljan barem time što Kerumov udarac u santu leda nije donio i tisuće novih nezaposlenih jer je,  zbrinjavajući sebe i rodbinu prodajom trgovina kao u Monopolyju, uspio zbrinuti i svoje zaposlenike. Valjda neće zbog toga opet glasovati za njega. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

nije rečeno da neće bit novih otkaza povezanih s propadanjem kerumovih firmi. jer znači li preuzimanje trgovina i preuzimanje dugova prema dobavljačima, proizvođačima i distributerima?

New Report

Close