Fižulić dobio prvu bitku s ‘partnerom’

Autor: Ana Blašković , 27. lipanj 2011. u 22:00

Fokus sukoba Fižulića i Vučićevića je Turbo limač, financijski važan dio Magme čija kontrola znači kontrolu nad velikim dijelom tržišta igračaka u regiji

Goranko Fižulić i Magma dobili su prvu bitku u ratu protiv svog partnera Slobodana Vučićevića i njegove NCA Investment grupe. Dojučerašnjem spasitelju čija je financijska injekcija doslovno Magmu potegnula s ruba stečaja, napunila dućane i platila dobavljače Trgovački sud u Zagrebu zabranio je korištenje najjačih brendova.

Konkretno, tvrtki Adria design koja je u 51 postotnom vlasništvu Vučićevića (ostatak ima Magma) zabranjeno je korištenje brendova Turbo limač, Bearfoot, Coconut Baby, X-Kid, ukupno njih devet, dok okončanja sudskog procesa. Jasno je međutim, da je u cijeloj priči fokus na Turbo Limaču, riječ je o financijski iznimno važnom dijelu Magme. Kontrola nad Turbo Limačem znači kontrolu nad lukrativno velikom dijelu tržišta dječjih igračaka u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama. Upravo 51 posto tog poslovanja Fižulić je prodao Vučićeviću. Gdje je doista zapelo između dva partnera i tko je u partnerski odnos ušao s figom u džepu pouzdano znaju samo njih dvojica. Dok Fižulić tvrdi da mu je partner ostao dužan 6 milijuna eura, Vučićević uzvraća da mu Fižulić i dalje ne dozvoljava pristup dokumentaciji i neovlašteno koristi brendove te traži 10 milijuna eura penala. Sudeći po prvim potezima, sudska bitka dvojice bivših partnera tek počinje, a bez sumnje otkrit će još cijeli niz sočnih detalja domaće korporativne prakse.

Komentirajte prvi

New Report

Close