Dobra namjera, loše posljedice

Autor: Saša Vejnović , 27. srpanj 2011. u 22:00

Novi Zakon o elektroničkim medijima nastao je s dobro namjerom, no Radio 101, a i njegov nesuđeni kupac, zbog zakona će ostati bez novca

Kao jedan od motiva za konačno i potpuno gašenje Radija 101 spominje se bojazan vladajuće garniture da im taj nekad vrlo kritičan i donekle utjecajan medij ne pokvari izborni rezultat. No taj je argument prilično tanak s obzirom na to da aktualnoj vlasti, kako sada stvari stoje, izbornu pobjedu mogu donijeti tek Gospa, Chuck Norris i Spajdermen. I to svi zajedno.

No, iako je teško dokučiti stvaran motiv, malo tko sumnja da je vlast namjerno spriječila Media servis da preuzme koncesiju “Stojedinice”. Moguće da je htjela spriječiti Juru Hrvačića da poveća svoje medijsko carstvo, no krajnje je neobično da se to čini hitnom promjenom zakonskih odredaba. Jer jedini rezultat izmjena Zakona o elektroničkim medijima, koje su trebale spriječiti prikriveno vlasništvo u medijima, upravo je zaustavljanje svojevrsne prodaje Radija 101, od koje su koristi trebali imati svi zainteresirani. Pa čak i država u čije ime radi ta Vlada, koja bi kroz nekoliko dana dobila gotovo 9,5 milijuna kuna od ukupne 15-milijunske transakcije. Koristi bi imali i brojni bivši i sadašnji zaposlenici “Stojedinice” koji su već zaboravili kad im je na račun sjela posljednja plaća. Uplaćenim iznosom bi se svima njima vratili dugovi, a osim toga svim trenutno zaposlenima Media servis je zajamčio radna mjesta. Vjerovnici bi dobili dio svog duga, a najvjernijim slušateljima bi ostala “Stojedinica”. Koristi bi trebao imati i novi vlasnik koji je izračunao da bi mu Radio 101 mogao donositi profit za kojih pet ili šest godina, što i nije tako nemoguće ukoliko se u obzir uzme reputacija samog brenda pomnožena sa snažnim signalom koji pada debelo preko granica koncesije.

Komentirajte prvi

New Report

Close