Crna Gora i Hrvatska na meti superbogataša

Autor: Marija Crnjak , 15. listopad 2013. u 22:00
Thinkstock

Jadranski susjedi našli su se uz bok takvih destinacija kao što su Bahami, Maldivi ili Sejšeli.

Crna Gora i Hrvatska nove su destinacije na koje su oko bacili superbogataši u potrazi za svojim drugim domom, pokazala je analiza nekretninske tvrtke Savills koja posluje na globalnom tržištu.

Crna Gora i Hrvatska našle su se tako uz bok egzotičnim destinacijama kao što su Bahami, Maldivi, Sejšeli, Baleari, o čemu su u Savillsovoj publikaciji svjedočili predstavnici vodećih svjetskih organizatora putovanja, nekretninskih agencija te hotelskih brendova.S popularnošću destinacija raste i broj potencijalnih kupaca luksuznih rezidencija, pokazuju statistike. Od 2009. do 2012. godine broj superbogataša u svijetu, a u tu kategoriju ulaze pojedinci "teži" od 30 milijuna dolara, porastao je za čak 24 posto.

Iako je na meti interesa, Hrvatska je još uvijek daleko od top 20 destinacija u kojima bi superbogataši kupili svoj drugi dom namijenjen prvenstveno odmoru i užitku. Prva na ljestvici je francuska Azurna obala u kojoj nekretnina s pet soba stoji 28,5 milijuna dolara, slijedi talijanska Costa Smeralda u kojoj za jednako veliku nekretninu treba platiti 11,5 milijuna dolara. Na listi su i Monaco, američki Aspen i Malibu, Barbados, Dubai i Venecija. Prilikom odabira destinacije na kojoj će kupiti svoj drugi dom, bogataši u obzir uzimaju četiri važna kriterija – prosječnu cijenu rezidencija, najvišu cijenu luksuznih hotelskih apartmana, imidž destinacije te stupanj ekskluzivnosti.

Zanimljivo, na Savillsovoj mapi potencijalnih destinacija za ulaganje našla se Crna Gora sa svojim luksuznim projektom Porto Montenegro, za čije su nekretnine najviše zainteresirani Rusi koji se u svojoj potrazi okreću Mediteranu. Hrvatske na navedenoj mapi još nema, iako o potencijalu destinacije pozitivno govori osnivač One&Only resorta, koji bi se prema nekim naznakama nakon Crne Gore mogao graditi i na hrvatskoj strani Jadrana.

Komentari (3)
Pogledajte sve

to je isto kao što političari prodaju priču o stručnjak za štikle[/url] narodu a zapravo sve žele prodati jer ne znaju i ne žele upravljati i gospodariti negožele da stranici gospodare njima

Dakle, jedino na osnovi činjenice da je Hrvatska geografski blizu Crne Gore autorica je izvukla zaključak da: “Crna Gora i Hrvatska na meti superbogataša” i sve to opširno “elaborirala”. Sva sreća da u svom neznanju nije shvatila da je i Kosovo blizu Crne Gore jer bi onda naslov vjerojatno bio: “Kosovo i Hrvatska na meti superbogataša”

One and Only bazira se na Dubrovnik a ne Crna Gora ….

New Report

Close