Bolje da se Klisović nije opravdavao

Autor: Marija Brnić , 07. svibanj 2013. u 22:00

Pitanje zamjeniku ministrice Pusić bio je poziv za reklamu koji bi i manje vješt diplomat znao dobro iskoristiti.

Glavna funkcija diplomacije, kažu planovi svih vlada, treba postati gospodarski razvoj zemlje, no taj sustav nikako da zaživi. Najnoviji slučaj zamjenika ministrice vanjskih poslova Joška Klisovića, odnosno njegov intervju kazahstanskoj državnoj agenciji, ozbiljan postaje zapravo tek njegovim nastojanjem da kod kuće objasni kako je pogrešno interpretiran.

Na upit što bi u Hrvatskoj moglo zanimati gospodarstvenike Kazahstana Klisović odgovara da "na žalost, ne može dati odgovor jer treba još vremena da bi prikupio dodatne informacije o proširenom području interesa kazahstanskoga gospodarstva u Hrvatskoj". U HTV-ovu Dnevniku, pak, objašnjava kako je rekao da najprije moramo vidjeti za što su konkretno u Kazahstanu zainteresirani te da je sve detalje o mogućnostima ulaganja u našu zemlju svakom sugovorniku na gospodarskom forumu u Astani predao na CD-u. Pitanje koje mu je postavljeno otvoreni je poziv za reklamu, koji bi i manje vješt diplomat od Klisovića znao dobro iskoristiti. Samo da je prehodno i sam proučio CD. Klisović je uhvaćen nespreman. A to je lekcija svakom novom gospodarskom diplomatu, koji i u snu mora znati što nudimo ulagačima. Inače će biti dovoljno samo poslati CD.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ma za sve su krivi novinari iz kazahstanske državne agencije.Klisović i ekipa išli su u Kazahstan iz 3 razloga:1.Ubost devizne dnevnice i putne troškove;2.Da im guzica vidi puta.;3.Predat CD.
I onda čovjeka masiraju sa pitanjima o ulaganjima!SRAMOTA!!!
Neka se odmah pozove njihov veleposlanik u našoj zemlji i preda mu oštra prosvjedna nota.

Mogao je lijepo reči da je Kukuriku Vlada za Kazahtanske investitore pripremila 572 ( ! )razna poreza ukupno :

http://www.jutarnji.hr/tvrtke-moraju-placati-cak-572-nameta-drzavi [jutarnji.hr] —a-ne-245–kako-su-svi-ministri-dosad-mislili/1100049/

New Report

Close