Analiza poslovanja Ine štetit će Molu

Autor: Saša Vejnović , 03. kolovoz 2011. u 22:00

Nova analiza poslovanja Ine koju traži hrvatska strana vjerojatno će utvrditi da Mol, protivno preuzetoj obvezi, nije dovoljno uložio u rafinerije i da je dijelio otkaze

I baš kad se činilo da će se zbog sezone godišnjih odmora u sukobu oko Ine označiti poluvrijeme, hrvatska strana otvorila je još jedan front. Davor Štern, najaktivniji i najistureniji borac za interese hrvatske Vlade u Ini, obznanio je da Vlada traži nezavisnu analizu poslovanja Ine u posljednjih nekoliko godina. Za zaključke je još rano, ali kako inicijativa dolazi od hrvatske strane i to usred ljeta može se pretpostaviti da bi u toj analizi Mol mogao izvući deblji kraj.

Prema prijedlogu, neovisan netko svjetskog ugleda trebao bi pročešljati ugovore o prodaji dionica i one najvećih dioničara kojima se svaki potpisnik obvezao na određene stvari. Mol se tako obvezao na ulaganje u rafinerije, da ih neće zatvarati ili pak da neće biti otpuštanja zaposlenika. Danas je jasno da se u rafinerije nije ulagalo ni približno jednako što je u konačnici dovelo do toga da je budućnost one u Sisku vrlo upitna. Otpuštene radnike ne treba ni spominjati.

No, što god utvrdi taj nezavisan netko o tome koja je strana manje poštivala preuzete obveze, njihov nalaz neće imati izravan utjecaj na rasplet sadašnjeg sukoba. Taj bi nalaz bio tek jedan od argumenata u pregovorima oko prevlasti nad Inom. Jer sukob Hrvatske i Mola neće završiti na sudu (izuzev možda slučaja podmićivanja Sanadera), nego se može okončati samo za pregovaračkim stolom.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Vidjelo se kako se štern bori u slučaju diok-a, skoro je 1000 ljudi ostalo na cesti, a tako bi i bilo da nije predizborno vrijeme i da se sindikat nije digao na noge.

Zaposlenici INE sve su znali , i sve su vidjeli , kako MOL čerupa INU a mudro su šutjeli ko pizde .

Nemogu vjerovati da mnogi nisu primili debelu mazalicu od MOLa za šutnju .

New Report

Close