• KOMENTARI

  Bidene, što je s dvostrukim oporezivanjem?

  Ako u SAD izvozite softver ili nudite usluge softverskog razvoja tvrtkama iz SAD-a u prosjeku odmah računate da će vas porezno oguliti i preko 50 posto onoga što ste zaradili, naime U SAD-u ćete morati platiti 30 posto poreza po odbitku, a u Hrvatskoj 20 posto poreza na dobit.

 • Zanimljivost
  700 milijuna dolara manju dobit predviđa zrakoplovna industrija zbog kineskog gospodarskog rasta i političkih rizika.
 • KOMENTARI

  Može li Most spasiti obiteljska gospodarstva?

  Nakon razgovora s predstavnicima Mosta, potpredsjednik Vlade Branko Grčić rekao je da su se svi složili kako je u idućem razdoblju važna potpora razvoju OPG-a i prilagodba podržavajuće infrastrukture, prije svega osiguranje likvidnosti, te dodjela državnih potpora s većim naglaskom na OPG-e.

 • KOMENTARI

  Mostaše zatekla glavna sporedna uloga

  Iako su prema pitanju županija SDP i HDZ imali drukčija stajališta od Mosta, ni to neće biti prepreka, dovoljno je prisjetiti se evolucije Branka Grčića po pitanjima teritorijalnog ustroja. U vrijeme Ive Sanadera koordinirao je studiju o podjeli na statističke regije koja je zaključena odabirom triju kao optimuma. U Planu 21 zagovarao ih je pet, a koju godinu kasnije jednako gorljivo je (o)branio koncept samo - dviju.

  KOMENTARI

  Hoće li Zagreb dobiti prvi sajam startupa?

  Male i srednje inovativne tvrtke zapošljavaju najviše radnika u Hrvatskoj, a ako su pri tome inovativne onda su i usmjerene na izvoz. To je razlog zašto bi državi, bez obzira tko na kraju sastavio vladu, trebalo biti važno da takav događaj podrži.