Zlatan Froehlich i dalje na čelu HGK-Komore Zagreb

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2015. u 14:19
Foto: Hina

Zlatan Froehlich bit će na čelu HGK-Komore Zagreb i u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju, odlučilo je u četvrtak Gospodarsko vijeće zagrebačke gospodarske komore.

Zlatan Froehlich bit će na čelu HGK-Komore Zagreb i u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju, odlučilo je u četvrtak Gospodarsko vijeće zagrebačke gospodarske komore.

Froehlich, koji nije imao protukandidata, tako je po peti put izabran za predsjednika Gospodarskoga vijeća i predsjednika Komore Zagreb.

Zahvalivši se na izboru za još jedan mandat, Froehlich je istaknuo kako to doživljava kao potvrdu dobrog rada svih djelatnika Komore u promicanju interesa njenih članica.

Komora je, kako je rekao, prošla fazu restrukturiranja, smanjen je broj djelatnika na razini HGK za 150, ukinut je doprinos i smanjena članarina, čime se komora pridružila naporima za rasterećenje poduzetnika.

Froehlich je podsjetio kako su u zadnjih godinu dana proširene usluge i aktivnosti komore, a predstavio je i neke novije usluga HGK – poduzetnik-izvoznik, tenderi, mobilni timovi i vaučeri za EU projekte.

Uz ostalo je naveo i kako je danas u organizaciji Komore Zagreb grupa vinara otputovala na međunarodni sajam vina u Novi Sad, kako se na jesen planira organizirati posjet poslovne delegacije komorama Pekinga i Šangaja i poslovni razgovori s kineskim partnerima, kako će se nastaviti suradnja s predstavnicima Zagrebačke županije i grada Zagreba u potpori poduzetništvu.

Komora će provoditi snažnije lobiranje za interese poduzetnika kroz veći utjecaj na donošenje zakona iz sfere gospodarstva. Posebni naglasak HGK će dati i internacionalizaciji poslovanja članica kroz usluge Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore (ICC Hrvatska), najavio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close