Zanima vas u rad u ljudskim potencijalima? Ovako to izgleda

Autor: Tomislav Hrastovčak , 12. travanj 2013. u 12:46
Kristina Priseker

Kristina Priseker nova je direktorica Službe ljudskih potencijala Carlsberga Croatia. U razgovoru za Poslovni.hr otkriva više o novoj poziciji.

Kristina Priseker nova je direktorica Službe ljudskih potencijala Carlsberga Croatia. Priseker je u Carlsbergu od 2008., a prije je radila u Nestleu te Vipnetu. U razgovoru za Poslovni.hr otkriva više o novoj poziciji i svojoj karijeri.

Koji su Vaši glavni zadaci na novoj poziciji?

Uz odgovornost za kontinuiranu provedbu svih naših HR (human resources) procesa, kao što su npr. upravljanje radnim učinkom, razvoj zaposlenika i zapošljavanje,  na novoj poziciji vrlo važan dio posla je sudjelovanje u radu menadžment tima kompanije. To između ostalog uključuje sudjelovanje u kreiranju i provedbi strategije poslovanja, konkretno planiranje inicijativa i aktivnosti vezanih uz zaposlenike koje nam trebaju omogućiti ostvarenje naših poslovnih planova. Uloga odjela ljudskih potencijala u strateškom planiranju i izvedbi je identifikacija organizacije i ključnih kompetencija koje su nam potrebne kako bismo ostvarili kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve, planiranje razvoja tih kompetencija u organizaciji, regrutiranje i razvoj talenata. Uz sve to, kontinuirano pratimo i zadovoljstvo naših zaposlenika, te poduzimamo akcije za poboljšanja tamo gdje identificiramo potrebu.

Što biste savjetovali nekome tko želi graditi karijeru u sektoru ljudskih potencijala/resursa?

Meni je u karijeri pomogla činjenica da sam imala priliku sudjelovati ili biti odgovorna za različite procese u području ljudskih potencijala, pa sam stekla stručnost u nekima, ali i dovoljno širok pogled i razumijevanje kako svi ti procesi funkcioniraju zajedno. Ono što je uz funkcionalne kompetencije danas neophodno za profesionalce u odjelima ljudskih potencijala je razumijevanje poslovanja. Za to je potrebno puno kros-funkcionalne suradnje i razumijevanje izazova i prilika koje u poslovanju postoje, a onda to razumijevanje omogućuje da HR odjel govori jezikom businessa, ravnopravno sudjeluje u kreiranju poslovnih planova i istinski doprinosi ostvarenju istih.  

Kako su u Carlsbergu organizirani poslovi vezani uz ljudske potencijale?

U HR odjelu Carlsberga Croatia imamo kolegice koje su odgovorne za administraciju i obračun plaća. Uz to imamo i kolegice koje se bave zapošljavanjem, razvojem, upravljanjem učinkom i svim ostalim HR procesima i aktivnostima. Dosad smo uvijek funkcionirali na način da svatko ima stručnost u nekom području, ali uvijek radimo na tome da jedni druge educiramo i uzajamno si pomažemo jer smo mali tim. Uz navedene zaposlenike u našem odjelu je i pravnik koji je odgovoran za sva pravna pitanja u kompaniji. Također je važno napomenuti da, kao dio grupacije Carlsberg, usko surađujemo i s kolegama s drugih tržišta i to na razmjeni najboljih praksi, znanja i vještina te što učinkovitijoj realizaciji strategije upravljanja ljudskim potencijalima.

Opišite nam ukratko dosadašnji tijek Vaše karijere.

Karijeru sam započela u Vipnetu, gdje sam se najviše bavila zapošljavanjem. Nakon toga sam se pridružila Nestleu u vrijeme velikog rasta te kompanije u regiji, te sam se ponovno dosta bavila zapošljavanjem, ali i ostalim HR procesima, a 2008. godine pridružila sam se timu Carlsberga Croatia na poziciji HR menadžera, gdje sam primarno bila odgovorna za edukacije i razvoj te upravljanje učinkom.

Komentari (1)
Pogledajte sve

interesantno [emo_smijesak]

New Report

Close