Saznajte tko je Vrdoljakova nova pomoćnica za energetiku

Autor: Marija Brnić , 29. ožujak 2013. u 09:27
Jelena Zrinski Berger/PIX

Ključna osoba za razvoj industrije i energetike 37-godišnja je HNS-ovka iz Varaždina.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak počeo je popunjavati svoj najuži tim u ministarstvu, koji se prilično osuo nakon odlaska zamjenice Tamare Mazal Obradović, a potom i Darka Lorencina.

Kako je pomoćnika za energetiku, rudarstvo i industrijsku politiku Alena Leverića u međuvremenu imenovao za zamjenika, na Leverićevo je mjesto Vrdoljak predložio i Vlada jučer prihvatila Jelenu Zrinski Berger. Ključna osoba za razvoj industrije i energetike 37-godišnja je HNS-ovka iz Varaždina. Dolazi s mjesta pročelnice Uprave za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina. Na tu je dužnost imenovana lani, putem javnog natječaja, a prethodno je karijeru gradila u Agenciji za razvoj Varaždinske županije, najprije kao stručna suradnica za EU fondove, a potom članica Uprave i zamjenica direktora Agencije.

Nakon studija informacijskih sustava na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike zaposlila se kao menadžerica prodaje u lokalnoj tvrtki za trgovinu gorivom FP. U međuvremenu je i magistrirala na temu udruživanja u klastere na regionalnoj razini. Jelena Zrinski Berger s radom počinje idućega tjedna, a novog pomoćnika za investicije Vrdoljak još traži. 

Komentari (11)
Pogledajte sve

Meni čak nije ni ministar proble. Problem je mlada gospodična koja je uzela posao za koji nije kvalificirana i koji nezna. Svršit će nam gospodarstvi ko i Đemo kad su u crnoj kutiji našli snimljeno “daj da ga ja malo počeram”

Vidi se da je zena izuzetno kvalificirana. Na kraju krajeva dolazi iz HNS-a koji je poznati rasadnik talenata za energetiku i investicije. Nesto kao Ajax u nogometu. Imala je i dobrog trenera u Varazdinu sto je dodatni razlog da budemo optimisticni.

Jos bolja je vijest sto Vrdoljak trazi i pomocnika za investicije. Jadan covjek nemoze se obaranit od investitora koji ga opsjedaju pa mu treba pomoc.

Narodu koji izabere HNS teci se med i mlijeko u potocima.

Majko mila. Koji frizirani životopis. Što ona može razvijati u industriji i energetici? Nit zna što je razvoj, ni industrija ni energetika!


… od svakoga u timu se očekuje da pojma nema ni o čemu.

A sto si ti ocekivao da ce HNSova pomocnica za energetiku biti Nikola Tesla???

New Report

Close