‘Vođenje Croatia banke predstavlja izazov koji sam rado prihvatila’

Autor: Tomislav Hrastovčak , 04. listopad 2012. u 11:06
Suzana Brenko

Suzana Brenko na čelo Croatia banke dolazi s pozicije izvršne direktorice poslovanja s javnim institucijama Hypo banke.

Za predsjednicu nove Uprave Croatia banke nedavno je imenovana Suzana Brenko, koja je na to mjesto došla s pozicije izvršne direktorice poslovanja s javnim institucijama Hypo Alpe Adria banke.  Nova čelnica Croatia banke za Poslovni.hr govori o svojoj karijeri…

>>> Ovo je nova Uprava Croatia banke

Koji su Vaši ključni zadaci na čelu nove Uprave Croatia banke?

Zadatak nove Uprave Croatia banke je jačanje Banke i njene pozicije na tržištu pro-aktivnim djelovanjem kroz konsolidaciju poslovanja, povećanje broja klijenata i promjenu u odnosu prema klijentima kojima ćemo se nastojati predstaviti kao kvalitetan i pouzdan partner.

Kako je tekla Vaša dosadašnja profesionalna karijera?

Započela sam svoju profesionalnu karijeru u Ministarstvu financija na različitim pozicijama, stječući dragocjeno iskustvo u kreiranju zakonodavnog okvira financijskog sustava RH. Nastavila sam rad u državnoj upravi kao predsjednica Fonda za naknadu oduzete imovine, a zatim sam u Hypo Alpe Adria Bank d.d. Zagreb preuzela poziciju Izvršne direktorice Poslovanja s javnim institucijama. Osim navedenih pozicija sudjelovala sam u radu nekoliko nadzornih odbora, primjerice Hypo Alpe Adria Invest d.d. Zagreb, Zatvorenog investicijskog fonda za nekretnine Terra firma d.o.o. i kao članica Upravnog odbora Direkcije za nadzor osiguravajućih društava.

Što je najviše presudilo da ste odlučili prijeći u Croatia banku?

Nakon niza godina i iskustava stečenih u različitim segmentima financijskog sustava, preuzeti vođenje jedne od dvije banke u vlasništvu Republike Hrvatske, banke s velikim potencijalom, svakako predstavlja izazov koji sam rado prihvatila. 

Koja iskustva u dosadašnjoj karijeri možete izdvojiti kao najdraža?

Najdraža iskustva su ona stečena u radu s kolegama koja su me profesionalno i osobno obogatila i izgradila.

Komentirajte prvi

New Report

Close