Vaba banka i IN2 Grupa imaju nove članove uprave

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2016. u 12:48
Foto: Thinkstock

Petar Rajković u Vaba d.d. banku došao je po završetku visokoškolskog obrazovanja u svibnju 2007. godine.

Savjet Hrvatske narodne banke, na jučer održanoj Sjednici, pod predsjedanjem guvernera Borisa Vujčića, dao je suglasnost za imenovanje Petra Rajkovića na mjesto člana Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.

Petar Rajković u Vaba d.d. banku došao je po završetku visokoškolskog obrazovanja u svibnju 2007. godine. Radio je na mjestu stručnog suradnika za upravljanje rizicima do 2009. godine kada postaje Voditelj Odjela upravljanja kreditnim rizikom. Od siječnja 2016. pa do imenovanja na mjesto člana Uprave bio je direktor Sektora upravljanja rizicima Vaba d.d. banke Varaždin (što je uključivalo funkcije Zamjenika predsjednika Kreditnog odbora i Člana Odbora za upravljanje aktivom i pasivom). Na poziciji člana Uprave bit će zadužen za područja upravljanja rizicima, upravljanja lošim plasmanima, financija, bankarskih operacija i informatike.

Također je član Odbora za rizike Udruženja banaka pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i član Upravnog odbora Sportskog društva VabaSport.

Petar Rajković diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu, na studiju Poslovne ekonomije, smjer Financije. 

Katarina Šiber Makar nova članica Uprave IN2 Grupe

Katarina Šiber Makar priključila se nedavno Upravi IN2 Grupe, koja je njezinim dolaskom postala peteročlana.

Na novu poziciju Šiber Makar dolazi iz Deutsche Telekoma (DT), u kojem je obnašala poziciju EU dopredsjednice za digitalnu transformaciju. Na toj poziciji bila je odgovorna za digitalizaciju poslovnog modela DT-a,  poslovnu i tehnološku uspostavu digitalnih kanala prodaje i pružanja usluga korisnicima i implementaciju digitalnih tehnologija poput e-commerce, mobilnih aplikacija i naprednih podatkovnih analitika.

Uz standardne poslove člana Uprave, u IN2 Grupi će biti zadužena za razvoj i implementaciju novih informatičkih tehnologija koje čine temelj digitalne ekonomije i u koje je IN2 ušla osnivanjem tvrtki IN2data i IN2trace koje se bave Data Scienceom i serijalizacijom, organizacijom konferencija kao što su DRONEfest i Data Science Monetization te sudjelovanjem u razvoju HUB385 u svojstvu partnera.

„Katarina je idealan izbor za provođenje digitalne transformacije u IN2, s obzirom na bogato iskustvo u tom području koje je stjecala u globalnim tvrtkama. U slučaju IN2, to znači da ćemo razviti nove proizvode i usluge i prilagoditi postojeće kako bismo bili spremniji za širenje na nova tržišta globalnijeg karaktera“ – rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Šiber Makar je rođena 1975. godine. Nakon diplome na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, magistrirala je na Ekonomskom i doktorirala na Filozofskom fakultetu. Menadžerske vještine usavršavala je na brojnim europskim i američkim poslovnim školama. Karijeru je započela u Plivi, kroz koju je došla i do pozicije globalnog direktora u IT-u Barra, američke tvrtke koja je preuzela Plivu prije nego je postala dio izraelske Teve. Karijeru je nastavila u Hrvatskom Telekomu u kojem je obnašala funkciju izvršnog direktora IT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close