Uprava LURA grupe ima novog predsjednika

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2017. u 12:53
FOTO: Press

Novim predsjednikom Uprave LURA Grupe imenovan je Mato Zadro koji se Grupi pridružio u studenom 2016. godine na poziciji člana Uprave za razvoj poslovanja, gdje se posebno fokusirao na novi razvojni ciklus kompanije Favarger S.A. , jedne od članica Grupe.

Glavna djelatnost LURA Grupe je koordinacija poslovanja članica Grupe – farmaceutske kompanije PharmaS, logističke kompanije RALU Logistike, kompanije za upravljanje nekretninskim poslovanjem Lura Nekretnine, kompanije za investiranje Lura Investments S.A. u Ženevi, tvornice čokolade Favarger S.A. u Ženevi, te ostalim kompanijama u vlasništvu g. Luke Rajića.

Čelnu poziciju g. Zadro je preuzeo od Marinka Jagića koji će do odlaska iz kompanije, krajem veljače 2018. godine, nastaviti raditi na započetim projektima. Osnivač i vlasnik LURA Grupe Luka Rajić zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Jagiću na uspješnoj suradnji u periodu od sedam i pol godina, na doprinosu u realizaciji ciljeva kompanije u operativnom i strateškom smislu, te izrazio čestitke novom predsjedniku Uprave.

 „Gospodin Zadro ima bogato iskustvo koje stekao je na visokim menadžerskim pozicijama u Hrvatskoj i u svijetu i brojne uspješne projekte iza sebe, a kao jedan od najboljih menadžera s međunarodnom karijerom zasigurno će doprinijeti da kompanija učini novi iskorak u poslovnoj izvrsnosti. Veselim se daljnjoj suradnji te novim zajedničkim uspjesima“, rekao je g. Rajić.

„Čast mi je dobiti priliku voditi LURA Grupu te zajedno sa g. Rajićem i Upravama kompanija članica dalje razvijati poslovanje u cilju poslovne uspješnosti i ostvarenja strategije. Posebno mi je drago što će gđa. Emmanuelle Marcos kao nova operativna direktorica Favargera s bogatim dugogodišnjim rukovoditeljskim iskustvom u globalnim kompanijama čokoladne industrije nastaviti daljnji razvoj Favarger S.A.“, rekao je g. Zadro.

U LURA grupu g. Zadro dolazi s pozicije člana regionalne Uprave u British American Tobacco Adria, a bogato iskustvo stekao je na visokim menadžerskim pozicijama u Hrvatskoj i u svijetu.  Karijeru je započeo u Dukatu, odnosno tadašnjoj LURA-i, u vrijeme dok je njezin vlasnik bio g. Rajić, a 2006. godine postao je predsjednik Uprave Dukata. Od 2007. godine radi u Lactalisu gdje je prvo bio zadužen za poslovanje u Jugoistočnoj Europi, a 2009. godine preuzeo je poziciju člana Izvršnog odbora Lactalisa zaduženog za poslovanje na novim tržištima, što je tada uključivalo Bliski istok, Afriku, Aziju i Australiju. Od 2012. do 2015. godine bio je predsjednik Uprave TDR-a i član Uprave Adris grupe zadužen za duhansku stratešku diviziju, što je uključivalo Tvornicu duhana Rovinj, Istragrafiku, Hrvatske duhane, i Inovine.

Komentirajte prvi

New Report

Close