Umjesto Gorana Bjelice u Upravi Lidla nova članica Rafaela-Sorina Oppelcz

Autor: Suzana Varošanec , 03. veljača 2015. u 13:52
Photo: Patrik Macek/Vecernji list

Upravu Lidla, tvrtke koja je komplementar u trgovačkom lancu Lidl Hrvatska, napustio je njezin dugogodišnji član Goran Bjelica, dok je za novu članicu Uprave imenovana Rafaela-Sorina Oppelcz iz Rumunjske.

Kadrovske promjene na kraju prošle godine zahvatile su i hrvatskog trgovca Lidl koji je inače u žiži velike bitke koja se među trgovačkim lancima vodi za primat na ljestvici uspješnosti, kao i veće stope rasta. Upravu Lidla, tvrtke koja je komplementar u trgovačkom lancu Lidl Hrvatska, napustio je njezin dugogodišnji član Goran Bjelica, dok je za novu članicu Uprave imenovana Rafaela-Sorina Oppelcz iz Rumunjske.

Ova promjena provedena je i u sudskom registru, gdje je zabilježeno da je Rafaela-Sorina Oppelcz, upravo kao i svi članovi Uprave te predsjednik Uprave, ovlaštena zastupati Lidl zajedno sa još jednim članom uprave ili zajedno s jednim prokuristom. 

Na čelu, dakle, Lidla, tvrtke komplementara u tvrtki Lild Hrvatska, predsjednik je Uprave Boris Lukšić, koji je na ovu funkciju nastupio prije dvije godine, a dotad je obnašao funkciju člana Uprave za prodaju. Ostali članovi Uprave su Allen Halamić, te Roland Thomas Schreiber i Tomislav Šapina, dok im se sredinom prosinca prošle godine pridružila i Rafaela-Sorina Oppelc. Što se zastupanja tiče tu je još pet imenovanih prokurista; prema podacima iz sudskog registra to su Mislav Galić, Radostin Dimitrov Roussev-Peine, Hrvoje Mikolić, Daniel Petrovečki i Robert Šteković. Prema raspoloživim podacima o rezultatima poslovanja iz posljednje poslovne godine – koja ne prati kalendarsku godinu, nego traje od 1. ožujka 2014. do 28. veljače 2015., Lidl Hrvatska kako stoje stvari ostvarit će svoj rekord na domaćem tržištu, i to s oko 4 milijarde kuna buto prometa, te uz rast od oko 8 posto u odnosu na raniju godinu i neto dobit koja će navodno biti udvostručena u odnosu na planiranu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close