Umjesto Dine Manestra novi šef Uprave Jadrana je Pero Matić

Foto: jadran-crikvenica.hr Foto: jadran-crikvenica.hr

Početkom ove godine dionice Jadrana uvrštene su na službeno tržište Zagrebačke burze i njima se prvi dan trgovalo 10. siječnja.

Nadzorni odbor crikveničkog Jadrana u utorak je zbog isteka mandata razriješio Dinu Manestra dužnosti predsjednika Uprave, a na čelu te tvrtke naslijedit će ga Pero Matić, objavljeno je putem Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa). 

Naime, predsjedniku Uprave Jadrana Dini Manestri istekao je mandat 17. siječnja. 

Nadzorni odbor danas je za novog predsjednika Uprave Jadrana imenovao Peru Matića, a za članicu Uprave imenovao je članicu Nadzornog odbora Mariju Galjanić-Sovar. 

Kako se navodi u priopćenju Jadrana, odluke o razrješenju predsjednika Uprave te imenovanju njezina novog predsjednika donesene su jednoglasno, a odluka o imenovanju članice Uprave donesena je s tri glasa 'za' jer se članica Nadzornog odbora Galjanić-Sovar izuzela iz glasovanja.

Donesene odluke stupaju na snagu s danom donošenja, navodi se u objavi koja je kasno poslijepodne objavljena putem Hanfe. 

Inače, novi čelnik Jadrana Pero Matić je do kraja svibnja prošle godine bio na čelu Hotela Plat. 

Sjednica, pak, Nadzornog odbora na kojoj se odlučivalo o imenovanju čelnika crikveničke turističko-hotelijerske tvrtke dosad je odgađana dva puta. Prvotno je bilo planirano da se održi 16. siječnja, ali je odgođena za 17. siječnja, no i tada je odgođena pa je održana tek danas. 

Crikvenički Jadran je u većinskome državnom vlasništvu, a Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je početkom studenoga prošle godine javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 34.754.768 ili 70,74 posto dionica Jadrana.

CERP je primio 22 pisma namjere za kupnju toga većinskog udjela u Jadranu, no pristigla je samo jedna obvezujuća ponuda koju su zajedno dala dva mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje i Erste Plavi. Oni su za 70,74 posto dionica Jadrana ponudili 199,8 milijuna kuna, što je gotovo šest milijuna više od početne cijene koju je tražio CERP, te su se obvezali na dokapitalizaciju od 200 milijuna kuna.

Početkom ove godine dionice Jadrana uvrštene su na službeno tržište Zagrebačke burze i njima se prvi dan trgovalo 10. siječnja. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!