U Zagrebačku pivovaru stigao kao praktikant, danas je jedan od direktora

Autor: Tomislav Hrastovčak , 28. veljača 2014. u 10:27
Ivan Vrbić

Ivan Vrbić je od ovog mjeseca novi direktor proizvodnih operacija Zagrebačke pivovare.

Ivan Vrbić je od ovog mjeseca novi direktor proizvodnih operacija Zagrebačke pivovare. Na toj poziciji bit će odgovoran za ostvarivanje ciljeva proizvodnih operacija te osiguravanje najviših standarda sigurnosti na radu, brige za okoliš i kvalitete piva. Vrbić je inače svoju karijeru započeo upravo u Zagrebačkoj pivovari 2006. godine na poziciji procesnog inženjera u odjelu Proizvodnje. U kratkom razgovoru za Poslovni.hr Vrbić govori više o svojoj karijeri i novoj poziciji.

Koja će biti Vaša zaduženja na novoj poziciji?

Na novoj poziciji biti ću odgovoran za ostvarenje ciljeva sektora proizvodnih operacija, te osiguravanje najviših standarda sigurnosti na radu, brige za okoliš i kvalitete piva.

Kako je dosad tekao vaš profesionalni put u Zagrebačkoj pivovari?

Zagrebačka pivovara je moj prvi poslodavac. Moje prvo iskustvo s kompanijom je bilo kroz studentsku praksu na zadnjoj godini studija. Godine 2006., nakon prijave na mjesto procesni inženjer u odjelu proizvodnje piva, zaposlen sam u Zagrebačkoj pivovari. Otprilike nakon godinu dana, prelazim na regionalnu funkciju Specijalist za tehničku podršku pivovarama u Centralnoj i Istočnoj Europi. Godine 2010., preuzimam funkciju Menadžer Molson Coorsa za tehničku podršku pivovarama Europe, gdje među ostalim, radim na nizu međunarodnih inovacijskih projekata.

Imate li neki 'recept' za uspješnu karijeru u sektoru u kojem radite?

Za bilo kakav uspjeh u životu potrebno je puno rada i truda, to je neupitno. No ono što čini pravu razliku je organiziranost i vizija gdje želite biti u srednjem do dugoročnom periodu. Osoba sa jasnim ciljem je usmjerena i bolje razlikuje bitno od nebitnoga. Moj savjet za studente je da posao aktivno traže već tijekom studija. Studentske prakse, diplomski radovi, sezonski poslovi, studentske razmjene…to su sve odlične prilike za učenje i iskazivanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close