U Rockwoolovu tvornicu stiže novo vodstvo

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2013. u 13:27
Press foto

Od 1. srpnja ove godine tvornica kamene vune Rockwool u Istri ima novo, hrvatsko vodstvo.

Od 1. srpnja ove godine tvornica kamene vune Rockwool u Istri ima novo, hrvatsko vodstvo. Mjesto direktora tvornice preuzima Aleks Fonović od Felixa Guerina koji je tu funkciju obnašao od 2009. godine. Felix Guerin, koji je u Hrvatskoj od 2006. godine, odlazi na funkciju direktora tvornice kamene vune u Saint-Éloy-les-Minesu u Francuskoj, priopćeno je iz Rockwoola.

"Prije svega želio bih zahvaliti svim mojim kolegicama i kolegama na velikoj pozitivnoj energiji koju su uložili i još uvijek ulažu u razvoj tvornice. Nije slučajno da je ova tvornica među najboljima u Rockwool Grupi. Nadam se da će hrvatsko vodstvo i dalje postizati dobre rezultate, jer tržišta na koja smo mi usmjereni imaju veliki potencijal. Također bih htio reći hvala i svim ljudima dobre volje iz našeg okruženja s kojima smo razvili partnerski i dobro-susjedski odnos, ali i onima koji su nas svojim konstruktivnih kritikama poticali da svakim budemo još bolji", izjavio je Felix Guerin te dodao da mu je bilo jako lijepo živjeti i raditi u Istri i Hrvatskoj.

Aleks Fonović iz Labina, po struci inženjer elektrotehnike, postao je dio Rockwoolova tima 2007. kada je tvornica bila još u izgradnji kao inženjer proizvodnje, da bi nakon 2 i pol godine prešao na poziciju voditelja proizvodnje. Prije toga nekoliko je godina radio u tvrtki Systec automatizacija iz Labina na projektima pokretanja i puštanja u pogon čeličana diljem svijeta.

"Očekuje me odgovorna i izazovna pozicija, ali s obzirom da imamo odličan tim vjerujem da će tvornica i dalje imati uzlaznu putanju", kaže Aleks Fonović i nastavlja kako mu je drago da je uprava tvrtke prepoznala potencijale i pokazala povjerenje prema hrvatskom timu. Selim Škahić će od Aleksa naslijediti poziciju voditelja proizvodnje dok će Oliver Fatorić preuzeti poziciju voditelja održavanja tvornice.

Inače, 33-godišnji Aleks Fonović je najmlađi voditelj tvornice Rockwool Grupe, međunarodne kompanije sa sjedištem u Danskoj koja je vodeći svjetski proizvođač kamene vune.

Komentirajte prvi

New Report

Close