Nakon devet godina u HGK vraća se energetici

Autor: Marija Brnić , 26. ožujak 2014. u 17:47
Vesna Trnokop Tanta u HGK je došla 2005./M. Jurinec/PIXSELL

Gotovo devet godina bila je potpredsjednica i jedan od glavnih operativaca.

Odlazak Vesne Trnokop Tanta iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), u kojoj je gotovo devet godina bila potpredsjednica i jedan od glavnih operativaca, nije iznenađenje u komorskim i poslovnim krugovima. O takvim njezinim planovima govorilo se i prije afere u HGK i uhićenja bivšega predsjednika Nadana Vidoševića.

Ono što sada sve zanima jest gdje će Trnokop Tanta nastaviti karijeru.U HGK je došla po četkom 2005., najprije kao savjetnica predsjednika za EU, a odmah je promaknuta na poziciju potpredsjednice za gospodarstvo, međunarodne i EU poslove. Prije HGK bila je predsjednica uprave Jadranskog naftovoda, a prethodno je u Ini bila direktorica sektora nabave te pomoćnica izvršnog direktora za prirodni plin. U životopisu ima i angažman u projektnom timu Svjetske banke i pregovorima za projekte Sjeverni Jadran i istraživanje Dinarida, a bila je i članica tima projekta Adria LNG. Energetski sektor, sudeći prema njezinoj kratkoj izjavi, bit će i područje u koje će se otisnuti iz HGK. "Novi poslovi kojima ću se baviti bit će sinergija mojih dosadašnjih radnih iskustava, onih iz poslovnog svijeta i onih koje sam godina obavljala u HGK", poručila je. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Srce mi puca. Nema više love u HGK. Potrebno je pronaći što prije nove krave muzare. Al i krave su skoro sve pokrepale…zbog ovakih igrača..

New Report

Close