Tražiteljima posla u Hrvatskoj dvije su stvari važnije od visine plaće

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. listopad 2015. u 15:23
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Kao najmanje važno ispitanici su ocijenili lokaciju tvrtke i financijske bonuse.

Istraživanje koje je portal MojPosao proveo među tražiteljima posla pokazalo je da su mogućnost edukacije  (83 posto ispitanika) i naknada za putne troškove (84 posto) najvažniji na radnom mjestu, dok su im vikend druženja u organizaciji tvrtke, pokriveni troškovi kulturnih i sportskih događanja, te automobil za privatnu upotrebu manje važni.

Istraživanje koje je provedeno tijekom rujna i listopada na više od 300 ispitanika pokazalo je da velika većina ispitanika (87 posto) posao traži na stranicama za oglašavanje radnih mjesta dok više od polovice ispitanika (54 posto) to radi preko obitelji, prijatelja i poznanika. Od zaposlenja, najviše ispitanika (29 posto), očekuje financijsku sigurnost, dok ravnotežu poslovnog i privatnog života priželjkuje petina ispitanika (19 posto). 

Mogućnost edukacije je za čak 83 posto ispitanika na radnom mjestu najvažnija, a slijede je visina plaće (80 posto) i socijalna odgovornost poslodavca (79 posto). Kao najmanje važno ispitanici su ocijenili lokaciju tvrtke i financijske bonuse.

Što se tiče beneficija, čak 84 posto ispitanika bi željelo na radnome mjestu dobiti naknadu za putne troškove. Za 81 posto ispitanika najvažnija beneficija je edukacija, dok je za 56 posto ispitanika prioritet fleksibilno radno vrijeme. 

Najviše ispitanika, njih poslovica (50 posto) smatra da je idealno vrijeme ostanka na jednom radnom mjestu do pet godina, dok ih trećina (32 posto) smatra da na poslu treba ostati i više od pet godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close