Tetra Pak imenovao novog generalnog direktora za jugoistočnu Europu

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2016. u 11:08
Foto: Tetra Pak

Francesco Faella će svoju novu poziciju obavljati iz Beograda.

Tetra Pak®, svjetski lider u rješenjima za preradu i pakiranje hrane, nedavno je postavio Francesca Faellu na mjesto novog generalnog direktora za područje jugoistočne Europe. Francesco će tako zamijeniti Mariu Krasilowez, koja je prešla na novu poziciju u globalnoj organizaciji Tetra Pak.   

Sa svojih dvadeset godina radnog iskustva u industriji ambalaže namijenjene prehrambenim proizvodima, Francesco na ovo radno mjesto stupa sa sobom donoseći bogato iskustvo u rukovođenju i operativnom upravljanju. S obzirom na posjedovanje diplome iz poslovne administracije za rukovoditelje, kao i diplome iz elektrotehnike, Francesco je svoje radno iskustvo stekao kako u području razvoja i upravljanja proizvodima, marketingu i prodaji, tako i u području tehnike.

Prije preuzimanja nove pozicije u području jugoistočne Europe, Francesco je bio na brojnim rukovodećim mjestima u Tetra Paku, gdje je u posljednje vrijeme radio na mjestu direktora Sektora za portfolio klastera za Europu i središnju Aziju, kao i na mjestu direktora Sektora za proizvode u globalnoj organizaciji kompanije.  

„U poslovnom okruženju koje pruža sve veće izazove, za nas je i dalje imperativ da osiguramo takva rješenja za ambalažu i preradu hrane koja će biti sukladna najvišim standardima sigurnosti namirnica. Vjerujem da Tetra Pak može imati ključnu ulogu u opskrbi proizvođača namirnica i napitaka takvim proizvodima i uslugama kojima će doprinijeti njihovoj uspješnosti. U suradnji s postojećim i novim klijentima, mi ćemo širiti posao i grabiti nove prilike. Veoma sam uzbuđen i čast mi je što preuzimam na sebe ovu novu ulogu i unaprijed se radujem što ću biti na kormilu budućeg rasta i razvoja kompanije u području jugoistočne Europe“, izjavio je Faella.   

Francesco Faella će svoju novu poziciju obavljati iz Beograda, a vodit će poslovanje svih četrnaest tržišta kompanije u području jugoistočne Europe, od kojih su najveća tržišta Srbije, Grčke, Hrvatske i Rumunjske.

Komentirajte prvi

New Report

Close