Tea Martinčić imenovana novom predsjednicom Uprave Hypo banke

Autor: Agencija VLM , 08. listopad 2014. u 12:08
Tea Martinčić; Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ovim imenovanjem Upravu Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. čine: Tea Martinčić (CEO), Brane Golubić (CRO), Joško Mihić (CFO) i Slawomir Konias (COO).

Savjet Hrvatske narodne banke na jučerašnjoj je sjednici potvrdio Teu Martinčić predsjednicom Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Od prosinca 2010. godine Tea Martinčić bila je članicom Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., a na novoj funkciji predsjednice Uprave bit će između ostalog trenutno odgovorna za tržišne sektore; Poslovanje s pravnim osobama, Poslovanje s javnim institucijama, Investicijsko bankarstvo, Leasing te Poslovanje s građanstvom.

„Hypo Alpe-Adria-Banka danas je peta po veličini banka Hrvatskoj s tržišnim udjelom većim od sedam posto, stabilnom bazom klijenata i jasnom strategijom koja je prvenstveno usmjerena na sektor građanstva, ali i sustavnu potporu korporativnom i poduzetničkom sektoru. Tijekom proteklih mjeseci uspješno smo poboljšali ključne segmente našeg poslovanja i kvalitetu našeg kreditnog portfelja. Nakon zaključenja procesa privatizacije nastavit ćemo ulagati u sebe, a naglasak će biti na dodatnom poboljšanju učinkovitosti i kvalitete usluge što su ključne determinante moderne banke i temelji dugoročno održivog i uspješnog poslovanja“, izjavila je Tea Martinčić.

Profesionalnu karijeru Tea Martinčić započela je 1982. godine kao direktorica financija Mesokombinata Rijeka, a nastavila je u korporativnom sektoru Jugobanke Rijeka te riječke Adria banke. Godine 1992. prelazi u korporativni sektor Zagrebačke banke d.d. gdje je 2003. imenovana članicom Uprave, da bi 2008. preuzela funkciju direktorice Sektora za financije, računovodstvo i upravljanje rizicima tvrtke Dalekovod d.d. iz koje 2010. prelazi u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te posjeduje HUCNO certifikat Hrvatske udruge certificiranih članova Nadzornih i Upravnih odbora.

Ovim imenovanjem Upravu Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. čine: Tea Martinčić (CEO), Brane Golubić (CRO), Joško Mihić (CFO) i Slawomir Konias (COO).

Komentirajte prvi

New Report

Close