Tamara Perko postala privremena šefica HBOR-a

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2017. u 12:38
Ftoo: Linkedin

Prijedlog promjena na čelu HBOR-a donijela je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice 5. siječnja ove godine.

Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) imenovao je Tamaru Perko predsjednicom, a Martinu Jus članicom Uprave te banke na razdoblje od najviše šest mjeseci, tijekom kojih se treba provesti postupak izbora i imenovanja sukladno Vladinoj uredbi o odabiru čelnih ljudi trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa

Sjednica Nadzornog odbora HBOR-a održana je u utorak, 31. siječnja, koji je na prijedlog Vlade donio je odluku o opozivu dosadašnjih predsjednika i članova Uprave HBOR-a te o imenovanju nove Uprave, navodi se u priopćenju HBOR-a objavljenom u srijedu.

S mjesta predsjednika, odnosno članova Uprave HBOR-a tako su s jučerašnjim danom opozvani Dušan Tomašević, Goran Filipić i Martina Jus, dok je s današnjim danom novom predsjednicom Uprave HBOR-a imenovana Tamara Perko, a Martina Jus imenovana je članicom Uprave.

Nova Uprava imenovana je do provedbe postupka izbora i imenovanja članova Uprave sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, ističu iz HBOR-a.

Perko dolazi u HBOR iz Zagrebačke banke s pozicije direktorice Projektnog i strukturiranog financiranja, a Jus je članica Uprave HBOR-a od 1. lipnja 2014. godine.

Prijedlog promjena na čelu HBOR-a donijela je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice 5. siječnja ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close