Sonja Popović nova direktorica SAP-a u Hrvatskoj

Autor: Agencija VLM , 16. travanj 2013. u 13:52
EPA

Novim vodstvom SAP će poslovanje u Hrvatskoj usmjeriti ka projektima inovacijskog portfelja.

Novo vodstvo tvrtke SAP d.o.o. predstavljeno je danas u Zagrebu.  Novom direktoricom imenovana je Sonja Popović koja je nakon osam godina vođenja tvrtke naslijedila Igora Dropulića.

Sonja Popović na mjesto direktorice SAP-a u Hrvatskoj dolazi iz Oraclea gdje je dvije godine radila na poziciji Account managera za prodaju aplikacija. U razdoblju od 2008. do 2011. godine provela je u Combisu u kojem je bila zadužena za poslovni razvoj tvrtke, IT projekte i tehnološki razvoj. Svoju profesionalnu karijeru Sonja je započela u Krašu d.d., gdje je provela pet godina kao članica projektnog tima. Nakon toga karijeru nastavlja u Info Opusu, gdje je nakon više rukovodećih pozicija, godine 1998. postala direktorica tvrtke. Diplomirala je 1987. godine na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U razdoblju od 1990. do 1992., pohađala je, i uspješno završila poslijediplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Godine 2008. upisuje MBA na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu kako bi unaprijedila svoj poslovni razvoj i formalno.

– Iznimno sam sretna što mi se pružila prilika upravljati poslovanjem vodećeg ponuđača softvera, tvrtke SAP. Svoju ulogu započinjem sa timom i partnerskom mrežom koja je uhodana i kontinuirano donosi odlične rezultate. Moj prethodnik Igor Dropulić osigurao je odlične temelje na koje ću se truditi nadograđivati nove projekte i uvoditi inovativna rješenja i strategije. Ubrzano ćemo pratiti svjetske trendove, a ulazak Hrvatske u EU kao punopravne članice dodatni je izazov kako bi pokazali da je naše gospodarstvo spremno na oporavak i izazove koje joj predstoje. Veselim se radu u svom novom okruženju, izjavila je Popović.

Novim vodstvom SAP će poslovanje u Hrvatskoj usmjeriti ka projektima inovacijskog portfelja, nudeći tvrtkama moderna, tehnološki unaprjeđena i dostupna rješenja, poput: SAP HANA, SAP Mobility, Database&Technology te Business Analytics. Potom Cloud rješenja s obzirom da su tijekom 2012. godine izvršene nove akvizicije tvrtki Success Factors i Ariba. SAP HANA – SAP High-performance

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close