Societe Generale – Splitska banka dobila novog predsjednika Uprave

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2016. u 10:09
Foto: foto press

Započeo je svoju karijeru u okviru grupe Societe Generale još 1990. godine u Sektoru internacionalnog poslovanja, te potom nakon 7 godina provedenih na revizorskim poslovima, gradio je karijeru radeći dominantno na poslovima vezanim za korporativno i investicijsko bankarstvo.

Na svojoj sjednici održanoj 14. rujna Savjet HNB-a je izdao suglasnost na imenovanje Yvesa Lallemanda na mjesto predsjednika Uprave Societe Generale – Splitske banke. Andre–Marc Prudent koji je posljednjih pet godina obnašao ovu funkciju, nastavlja daljnju karijeru u okviru SG grupe, ali izvan Hrvatske.

Yves Lallemand se školovao u Francuskoj gdje je stekao diplomu iz znanosti, a potom i magistrirao poslovno upravljanje iz područja računovodstva, revizije i financija.

Započeo je svoju karijeru u okviru grupe Societe Generale još 1990. godine u Sektoru internacionalnog poslovanja, te potom nakon 7 godina provedenih na revizorskim poslovima, gradio je karijeru radeći dominantno na poslovima vezanim za korporativno i investicijsko bankarstvo. Prije dolaska u Hrvatsku bio je član Upravnog odbora Sektora međunarodnih bankarskih i financijskih usluga SG grupe kao Globalni voditelj korporativnih i institucionalnih klijenata.

Yves Lallemand nastavit će upravljati Societe Generale – Splitskom bankom slijedeći dosadašnju poslovnu strategiju sigurne i uspješne banke koja je na usluzi svojim klijentima.

Uprava Splitske banke sada broji četiri člana, gdje uz predsjednika Uprave Yvesa Lallemanda sjede i Nelsi Rončević, zadužena za poslovanje s građanima i malim poduzetnicima, Zvonimir Akrap, zadužen za poslovanje s poduzećima te tržišta i Yvon Puyou, zadužen za operativne poslove, a Tomislav Krpan kao Prokurist banke obavlja i dužnost Glavnog tajnika banke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close