Sirijac Mohed Altrad proglašen svjetskim poduzetnikom godine

Natjecala su se i dvojica Hrvata iz tvrtke Nanobit Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL Natjecala su se i dvojica Hrvata iz tvrtke Nanobit Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Izabran je svjetski poduzetnik godine.

Mohed Altrad, osnivač i predsjednik Uprave Montpellier-Altrad proteklog je vikenda na svečanosti u Monte Carlu proglašen svjetskim poduzetnikom godine. Spomenutu titulu francuski poduzetnik sirijskih korijena osvojio je u konkurenciji 65 poduzetnika iz 53 zemlje, među kojima se po prvi puta našao i hrvatski predstavnik, dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit koji je u ožujku ponio titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine.

Mohed Altrad, beduin rođen u Siriji odrastao je u teškim uvjetima, a bez susprezanja napominje kako često nije znao hoće li imati što za jesti idućeg dana. Sa 17 godina, unatoč protivljenju bake koja ga je odgajala, odlazi u Francusku gdje se školuje te doktorira računarstvo. Altrad Grupa, kojoj je danas na čelu, u 2014. godini zabilježila je promet od 971 milijun USD te zapošljava 7300 ljudi u 110 podružnica diljem svijeta. Mohed Altrad danas je svjetski lider u proizvodnji miješalica za beton te europski lider u proizvodnji skela i građevinskih kolica.

Titulu svjetskog poduzetnika godine petnaestu godinu za redom dodjeljuje konzultantsko-revizorska tvrtka EY. Program EY Poduzetnik godine osmišljen je s ciljem promocije poduzetništva i poticanja inovacija, gospodarskog razvoja te stvaranja novih vrijednosti i radnih mjesta.

Komentari (2)
  • miami
    miami 20:18 9.6.2015.

    To su oni koji su izumili zelene TAČKE LIMEX?

  • sign74
    sign74 16:59 9.6.2015.

    Vjerovatno bi ljudima bilo ineterantno znati da covjek ima i svoju tvornicu u Hrvatskoj (Altrad Limex)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve