Regvar otišao iz NO-a Hrvatske pošte

Autor: Suzana Varošanec , 31. kolovoz 2017. u 14:12
Mato Regvar/Sanjin Strukić/PIXSELL

Dojučerašnji nadzornik HP-a odlazi u Upravu Narodnih novina.

Nakon što je imenovan članom Uprave Narodnih novina Mato Regvar (bivši šef Financijske agencije koji je ranije bio i predstojnik Ureda za javnu nabavu) dao je neopozivu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Hrvatske pošte (HP), pojašnjavaju iz Pošte koja je jučer preko Zagrebačke burze objavila da je 25. kolovoza zaprimljena navedena ostavka.

Naime, ostavka Regvara sukladna je odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa – konkretnije članku 14. stavku 1. i člankom 3. stavku 1. točka 41. navedenog zakona, kojima je propisano da dužnosnici, što uključuje i članove Uprava trgovačkih društava koja su u većinskom državnom vlasništvu, ne mogu biti članovi Nadzornih odbora trgovačkih društava.

Vlada je o novoj Upravi Narodnih novina odlučivala početkom kolovoza kada je NO-u Narodnih novina predložila imenovanje Zlatka Hodaka za predsjednika Uprave te Matu Regvara i Roberta Hirca članovima Uprave. Odluci je prethodio provedeni postupak po objavljenom javnom natječaju temeljem Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za RH. 

Komentirajte prvi

New Report

Close