Ravnatelj opere novi čelnik BBC-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. studeni 2012. u 18:06
Epa

Novi glavni ravnatelj BBC-a postat će Tony Hall, ravnatelj operne kuće Royal Opera House, priopćio je BBC u četvrtak.

Novi glavni ravnatelj BBC-a postat će Tony Hall, ravnatelj operne kuće Royal Opera House, priopćio je BBC u četvrtak.

Hall, bivši direktor BBC-jevog programa vijesti, zamijenit će Georgea Entwistlea koji je dao ostavku ranije ovoga mjeseca nakon samo 54 dana na položaju jer se nije snašao u skandalu oko spolnog zlostavljanja koji je duboko uzdrmao tu televizijsku kuću.

Predsjedatelj upravnog odbora BBC-a lord Patten je rekao da je "Hall prava osoba da izvede BBC iz ove sadašnje krize".

Njegovo novinarsko iskustvo bit će "neprocjenjivo u trenutku u kojem BBC nastoji ponovno izgraditi svoju reputaciju", rekao je Patten u izjavi za djelatnike prenesenoj na BBC-jevoj internetskoj stranici.

"Proteklih osam tjedana bili su vrlo traumatični za BBC no ovo je značajan dan koji obilježava početak nove faze. Ključan izazov bit će ponovna izgradnja naše reputacije u javnosti", najavio je Patten i pozvao djelatnike da podrže Halla u njegovu radu.

Očekuje se da Hall svoju dužnost preuzme u ožujku.

Entwistle je objavio da podnosi ostavku zbog objave BBC-jeve emisije Newsnight o zlostavljanju djece, u kojoj su izrečene lažne optužbe protiv bivšeg visokog britanskog dužnosnika.

U to doba BBC je bio već nekoliko tjedana usred skandala u vezi s njezinim bivšim voditeljem pokojnim Jimmyjem Savileom osumnjičenim da je tijekom 40 godina spolno zlostavljao tristotinjak djece i tinejdžera.

Komentirajte prvi

New Report

Close