Premijerov brat u samo jednom danu umiješan u još dvije afere

Autor: Saša Paparella , 29. svibanj 2014. u 22:01
Bivši ministar Linić tvrdi da je Krešimir Milanović pokušavao dogovoriti zamjenu zemljišta za tvrtku Konel

Nakon afere s kreditom Ljubljanske banke, mlađeg brata Milanovića Slavko Linić optužio za uplitanje u rad Porezne uprave, a saznalo se i za kredit HBOR-a njegovoj supruzi.

Premijer Zoran Milanović stavio je obiteljske interese iznad državnih- njegov brat Krešimir Milanović je u barem dva navrata pokušavao utjecati na Poreznu upravu.

Ta izjava nedavno smijenjenog ministra financija, Slavka Linića, pokazuje koliko je prosječnom Hrvatu teško imati rodbinu u vlasti, a ne okoristiti se tom činjenicom. Još od vremena Franje Tuđmana i njegovih potomaka, koji su početkom 90-tih skupno otkrili smisao za poduzetništvo, svaka nova generacija pripušta svoju rodbinu na mjesta koja svojim karakteristikama nisu zavrijedili. U tome se istaknuo i HNS, gdje su članovi obitelji Stipe Mesića i Savke Dabčević Kučar dobili sinekure. ne prezajući niti od upravljanja Inom. Nekako smo se nadali da je Zoran Milanović, uza sve svoje nedostatke, iz neke druge priče. Znalo se da ima mlađeg, zabavi sklonijeg brata, koji ponekad – kao u travnju 2010.- pijan bježi pred policijom u neregistriranom automobilu i bez važeće vozačke dozvole.

 

250tisuća

eura kredita dobila je od HBOR-a tvrtka Migdu autopraone u vlasništvu Ivane Milanović

Znalo se i da se pokušava baviti biznisom – ne osobito uspješno, direktor je tvrtke Modestus čiji je račun blokiran još od prosinca 2012. Drugi suvlasnik je Igor Maksimiljanović, koji je lani darovao Gradu Zagrebu 700 košara za smeće na tramvajskim i autobusnim postajama i zauzvrat dobio unosan posao oglašavanja na njima na rok od 15 godina. Kako bilo, njihov Modestus je u zadnje četiri godine imao točno 600 kuna prihoda i 756.800 kuna rashoda, a dobavljačima duguje preko 600.000 kuna. Modestus je spominjan  u najvećoj aferi Krešimira Milanovića, onoj iz 2007. kad je ta tvrtka dobila 3,25 milijuna eura kredita LHB-a, njemačke tvrtke- kćeri Nove ljubljanske banke. Kao založni dužnici u ugovoru se pojavljuju dubrovačke tvrtke Stanogradnja i Trgovine Minčeta, ali i četiri fizičke osobe- Tomislav Šimunac, Igor Maksimiljanović te Đurđica i Stipe Milanović, roditelji tadašnjeg predsjednika SDP-a i njegova brata, koji su založili svoj stan.

Novac je navodnqo uložen u izgradnju stanova na dubrovačkom Lapadu, no niti tu nije bilo sreće. Milanović je morao izaći iz tog projekta, a od financijskog sloma spasile su ga Suzana Marić i Aniti Roguljić Jukić, kojima je krajem 2011. prepustio Magnitudo i pripadajuće građevinski zemljište. Anita Roguljić Jukić supruga je Roberta Jukića, tadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatske pošte. U to je vrijeme Zoran Milanović postao premijer, no Jukića- povezanog s aferom Fimi medija- nije odmah smijenio, što je tada također izazvalo sumnju u uplitanje premijerova brata. Tek je javni istup Slavka Linića dokazao da se premijerov brat voli uplitati, primjerice u rad Porezne uprave. Kako tvrdi Linić, u dva se slučaja zauzeo za nesuđene kolege građevinare. Jednom je to bila tvrtka Mostarkić iz Slavonskog Broda, a drugi puta, jedno poznato ime- dubrovački Konel, eto upravo tvrtka koja je gradila Milanovićeve stanove na Lapadu.

Konel, koji je htio s državom zamijeniti neko zemljište u Cavtatu, u vlasništvu je Antuna Kralja, poznatog iz afere Vrtovi sunca.   I dok Linić tvrdi da Milanović niti jednom nije uspio utjecati na Poreznu upravu, neke druge državne institucije bile su otvorenije prema premijerovu bratu. Kako piše Večernji list, samo dva mjeseca nakon što je Zoran Milanović postao premijer, svježe osnovana tvrtka Miglu autopraone, u suvlasništvu njegove šogorice Ivane Milanović, dobila je od HBOR-a je dobila 250 tisuća eura kredita za gradnju samoposlužne autopraonice u Sesvetama. Bio je to još jedan loš posao obitelji Milanović- autopraonica navodno loše posluje. 

Biografija

1970. Krešimir Milanović rođen u Zagrebu 
2005. direktor tvrtke Magnitudo
2007. direktor Modestus, dobio kredit od tvrtke- kćeri Nove ljubljanske banke  
2011. Zoran Milanović postao premijer,  Ivana Milanović dobiva kredit HBOR-a  
2014. Slavko Linić prozvao premijerova brata Krešimira Milanovića zbog uplitanja u rad Porezne uprave

Komentari (13)
Pogledajte sve

Dajte se prestanite baviti rodbinom vodećih političara i njihovim
propustima ……koji se događaju svim prosječnim ljudima u Hrvatskoj..
NIti su prvi koji su dobili kredit i ne mogu vraćati- niti zadnji….

Nije spickao državni novac….a banka se osigurala, 500%.

Šta sad da radi..premijer kad je na vlasti ? Odrekne se nesposobnog brata..najuri
pohlepnu šogoricu, rastavi od nervozne žene ..???

Ne vjerujem niti riječ o uplitanju premijera u te poslove.

kutlu i sanadera bar sude, no najvažnije pitanje u državi sada je: kad će početi procesi za jadranski pomorski servis, tržnice rijeka, viktor lenac, mesićeve misteriozne milijune itd. itd.?

tko je nevin, sigurno bi želio da se ti procesi što prije završe, ali kada će napokon početi? ili kada će se uhititi one unutar pravosuđa koji sprječavaju pravosudne procese?

Političari iz Hrvatske na Goli otok, narodu vlast! I među nama ima sposobnih, pače i doktora ekonomskih nauka, koliko hočeš!!!Kako bi inače preživjeli i uzdržavali obitelji u opljačkanoj državi!!!??? Sada, kad padaju maske neznam po koji put ponavljam da je Sanader prema ovoj ekipi beba u pelenama!!!
[emo_mrgud]


ispitati i kazniti vinovnike [emo_mrgud]

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/246987/Bandic-dao-partneru-Sanje-Duggan-da-postavlja-reklame-na-kante-za-smece.html

Ukoliko imate potrebu komentirati moj post, minimum pristojnosti bi bio da ga pročitate.[emo_naivan]

New Report

Close