Prelazak Sanela Volarića iz Allianza u Croatia osiguranje je nedvojbeno transfer godine

Autor: Božica Babić , 22. travanj 2014. u 18:03
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Volarić će u sljedećih pet godina predsjedati Upravom društva.

Prelazak Sanela Volarića iz Allianza u Croatia osiguranje (CO), gdje će u sljedećih pet godina predsjedati Upravom društva nedvojbeno je, u sportskom žargonu – transfer godine.

Premda je Volarić posljednje četiri godine izbivao iz okvira hrvatske industrije osiguranja, obnašao je funkciju zamjenika regionalnog člana Uprave za operacije Allianz SE sa sjedištem u Münchenu, njegov odlazak lokalnoj konkurenciji i još više prvi potez koji je tom prigodom odradio, mnogima je ne samo u zagrebačkom sjedištu Allianza uzrokovao 'knedlu' u grlu.

Naime, i prije nego što je zasjeo u prvu fotelju CO, Volarić je iz Allianza doveo direktora podružnice u Osijeku, Roberta Vučkovića koji će navodno u Croatiji preuzeti cjelovit sektor prodaje.

Volarićev, a posebice Vučkovićev prelazak u novu ekipu otvorio je još neke dvojbe. Jedna među njima, ako ne i najvažnija, svakako je – koliko će spomenuti dvojac na novim pozicijama koristiti (preslikavati) pojedina specifična korporacijska iskustva na kojima je proteklih godina hrvatski Allianz konstantno bilježio rast premije uz ukupno odličan poslovni rezultat.

Druga je – tko je sljedeći, odnosno koga bi sve iz Allianza Volarić mogao još dovesti u svoj tim. Sigurno će biti još vrbovanja, uvjerava me jedan Volarićev znanac uz napomenu kako je dovođenje Vučkovića logičan potez.      

S obzirom na pozicije koje je obnašao u strukturama Allianza, ali i zbog činjenice da je prepoznatljiv kao veliki radoholik, Volarić bi mogao odraditi još nekoliko transfera u korist CO i na gubitak Allianza. Germanska disciplina u Allianzu je ljestvicu digla visoko, to je društvo rasadnik kadrova koji su odlično ispekli svoj zanat o čemu svjedoče i višegodišnji rezultati. Međutim, visoku ljestvicu Allianza ne prate i izdašne plaće što bi Volariću moglo samo dodatno pogodovati kod dogovaranja eventualnih transfera.

Novi vlasnik Croatije, Adris grupa, ne skriva visoke ambicije koje namjerava ostvariti kako na domaćem terenu tako i na prostoru regije. Za vjerovati je kako je, upravo stoga, Volarić dobio širok manevarski prostor za povlačenje poteza i unutar struktura CO, ali i izvan, radi identificiranja pojedinaca koji mogu ostvariti zahtjevnu zadaću postavljenu od novog vlasnika. 

U svom životopisu Volarić je nanizao brojna i raznolika znanja i iskustva: rođen je u Mostaru 1972. godine, diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu gdje je stekao zvanje magistra znanosti iz područja informacijskih tehnologija. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio je MBA studijski program.

Poslovno iskustvo stjecao je u Privrednoj banci Zagreb i AZ Fondu. Posljednje četiri godine obnašao je funkciju zamjenika regionalnog člana Uprave za operacije Allianz SE sa sjedištem u Munchenu.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Zeljko, jesu li ovo nekakve firme koje rade dodanu vrijednost ili…? Transfer cega?

Croatia osiguranje bila je rasadnik kadrova za Allianz u Hrvatskoj, a ne obratno. Transfer godine? U kojem svijetu živi autor ovog članka? Niti se ovdje govori o velikoj kompaniji niti o poznatom i priznatom menadžeru.
Da je predsjednik nadzornog odbora bio pametniji sada bi imali potez godine i predsjednika Uprave iz Croatia osiguranja, ali … on ipak nema ono što ima Dubravko Grgić, povjerenje (do prve pogreške). Zato se tamo ne griješi i grize se.

ponosan sam što ne znam tko je sanel volarić.

S obzirom da sam više godina radila u financijama Allianza znam da nije Allianz Zagreb informatizirao AZ fond već upravo suprotno. Allianz Zagreb se kod upravljanja imovinom u potpunosti oslanja na sustav koji je razvio i održava AZ fond. Neznam tko je ovaj funky koji tvrdi suprotno, vjerojatno jedan od Galićevih ulizica i plaćenika kakvih je sve više u Allianzu.

New Report

Close