Partneri ponovno izabrali Richa Lessera za predsjednika uprave i glavnog izvršnog direktora The Boston Consulting Group

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2018. u 12:12
Foto: Press

Partneri, koji glasaju o predsjedniku uprave i glavnom izvršnom direktoru BCG-a, sudjeluju u višekružnom izbornom postupku.

Rich Lesser, dosadašnji predsjednik uprave i glavni izvršni direktor The Boston Consulting Groupa, izabran je prošlog tjedna na treći trogodišnji mandat na tim dužnostima. Ponovni izbor g. Lessera dolazi nakon objave rezultata poslovanja za 2017. godinu, još jednu tijekom koje je BCG zabilježio dvoznamenkasti rast.

Upravo je prošla godina bila četvrta za redom s prosječnom stopom rasta poslovanja od 15 posto. Rezultati poslovanja omogućavaju kompaniji da nastavi graditi kapacitete za pružanje vrhunskih savjetodavnih usluga za svoje klijente, uz globalnu mrežu s više od šesnaest tisuća zaposlenika, od kojih 1100 partnera.

Partneri, koji glasaju o predsjedniku uprave i glavnom izvršnom direktoru BCG-a, sudjeluju u višekružnom izbornom postupku. Svaki partner, neovisno o senioritetu, ima jednakovrijedan glas u izboru, što je odraz BCG-ove nehijerarhijske kulture suradnje i jedinstvenog modela upravljanja i partnerstva.

„Hvala svim mojim BCG partnerima koji su mi ponovno ukazali povjerenje“, rekao je Lesser: „Iznimno sam počašćen i s radošću nastavljam raditi kao glavni izvršni direktor i veselim se suradnji s našim neizmjerno nadarenim, raznolikim timovima koji pomažu uspjeh naših klijenata u svijetu koji se brzo mijenja“.

U prioritetima trećeg mandata g. Lessera bit će širenje i produbljivanje odnosa BCG-a s klijentima kroz usmjerena ulaganja u industrijsku i funkcionalnu ekspertizu, uključivši digitalna znanja, analitiku i ostale kapacitete potrebne za transformaciju poslovanja. Namjera mu je jačati BCG-ove ljudske kapacitete, snažno se usmjeriti na promociju različitosti na radnom mjestu, agilne načine rada i razvoj novih načina napredovanja u brzorastećem i sve širem portfelju vještina i biznisa koje BCG razvija. S g. Lesserom na čelu BCG-a, kompanija želi nastaviiti doprinositi društvu kroz svoj fokus na društveni utjecaj poslovanja kompanija koje savjetuju i suradnju s vodećim globalnim i lokalnim institucijama.

BCG je 1963. godine osnovao Bruce Henderson i tijekom povijesti je na čelu kompanije bilo tek šest glavnih izvršnih direktora.

Komentirajte prvi

New Report

Close