Novi predsjednik Uprave Novog lista Neven Klarin

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. kolovoz 2014. u 15:20
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Smjenjivanje je kratko obrazloženo razilaženjem u vezi s ključnim pitanjima u Novome listu, rekao je Cupać.

Nadzorni odbor Novoga lista razriješio je danas predsjednika Uprave Novoga lista Gordana Kneževića, i na tu dužnost imenovao Nevena Klarina, direktora tvrtke RTD, koja je izdavač Zadarskog lista, izjavio je danas za Hinu predstavnik radnika u Nadzornom odboru, Damir Cupać.

Smjenjivanje je kratko obrazloženo razilaženjem u vezi s ključnim pitanjima u Novome listu, rekao je Cupać.

Za smjenu su glasovala četiri predstavnika vlasnika u Nadzornom odboru Novog lista, a protiv su bila dva predstavnika radnika i predstavnica malih dioničara, dodao je.

Obrazložio je kako se osobno slaže s Kneževićevim smjeljivanjem jer smatra da ni on ni cijela Uprava Novog lista nisu kvalitetno radili, ali da je protiv imenovanja Nevena Klarina.

Cupač smatra kako nije primjereno da na čelo Novoga lista dođe osoba koja nije predstavila svoj program, i koja je član Uprave tvrtke RTD, koja Novom listu duguje oko 1,5 milijun kuna.

Neven Klarin izjavio je Hini kako će njegov cilj na čelu Novog lista biti jasan – da na osnovi prodajne naklade i načina rada to bude zdrava tvrtka s pozitivnim poslovanjem.

Naglasio je da će se Novi list morati restrukturirati, sam ili suradnjom s konzultantima, da će morati razvijati nove sustave i sve što moderna izdavačka kuća mora imati.

Klarin je rekao kako je posao predsjednika Uprave Novog lista prihvatio vođen iskustvom stečenim u EPH, Slobodnoj Dalmaciji i Zadarskom listu, vjerujući da Novi list može pozitivno poslovati.

Na upit o dugovanjima Zadarskog lista prema Novom listu, odgovorio je kako je Zadarski list, surađujući s Novim listom, toj kući u 20-ak godina isplatio gotovo 40 milijuna kuna, da trenutno duga ima, ali da se računi stalno podmiruju.

Dodao je da će novu dužnost preuzeti 1. rujna, kada će mu prestati mandat u Zadarskom listu te da će prema drugim tvrtkama ubuduće nastupati isključivo kao predsjednik Uprave Novog lista.

Gordan Knežević, koji je bio predsjednik Uprave Novoga lista od listopada 2011., izjavio je za Hinu kako se nije protivio smjenjivanju i da se na čelu tvrtke koja je u predstečajnoj nagodbi, napravi promjena.

Dodao je da u njegovu mandatu Novi list nije uspio povećati nakladu, nego je ona za određeni postotak pala.

Knežević je također rekao kako je 2011. Novi list zatekao u gubicima, a da sada pozitivno posluje, iako je u postupku predstečajne nagodbe. Smatra da je ključ opstanka te novinske kuće u tome hoće li se uspješno transformirati. Nakon smjene ostat će u Novom listu u kojem radi 36 godina, dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close