Novi direktori u Zagrebačkoj banci

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2015. u 11:47
Zlatko Hrbud i Tomislav Fučkar

Od 1. lipnja 2015. Zagrebačka banka imenovala je nove direktore za područja pravnih poslova i IT-a.

Tomislav Fučkar imenovan je direktorom Pravnih poslova Zagrebačke banke te će biti odgovoran za ključna područja pravne potpore svim poslovnim područjima. U Zagrebačku banku Fučkar dolazi iz BAT-a Hrvatska s pozicije regionalnog menadžera za Hrvatsku i Sloveniju, piše tportal.

Nakon stečene diplome na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu karijeru je započeo 1999. godine u odvjetničkom društvu Žurić i partneri, a 2005. godine prelazi u BAT Hrvatska d.o.o., članicu grupacije British American Tobacco.

Tijekom deset godina rada u duhanskoj industriji stekao je široko iskustvo u pravnim pitanjima na rukovodnim funkcijama iz područja pravnih, korporativnih i regulatornih poslova za Hrvatsku i Adriatic regiju te, od 2013. godine, kao regionalni menadžer.

'Prelazak na ovako odgovornu poziciju u vodećoj hrvatskoj banci za mene je velika prekretnica. Vjerujem da ću svojim znanjem, iskustvom i kooperativnošću pridonijeti kvaliteti zahtjevnog područja pravnih poslova osiguravajući dugoročne poslovne ciljeve Banke', izjavio je Tomislav Fučkar u povodu imenovanja.

Zlatko Hrbud imenovan je direktorom Informatike Zagrebačke banke, a na novoj će funkciji biti odgovoran za razvoj i provedbu strategije Informatike, unapređenje potpore procesima i sustavima i poslovne inteligencije.

Hrbud u Zagrebačku banku dolazi s pozicije regionalnog direktora za IT iz Atlantic Grupe, u kojoj je od 2012. godine bio zadužen za IT poslovanje u Hrvatskoj, Sloveniji i Rusiji.

Nakon stečene diplome na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Hrbud je karijeru započeo 1997. godine u INA Grupi, kao inženjer razvoja. Od 2000. do kraja 2008. godine karijeru je razvijao u Allianzu Zagreb na poziciji direktora Informatike (CIO).

Od 2009. godine kao izvršni direktor za poslovna rješenja tri godine radi u kompaniji Comminus d.o.o. koja vodi IT projekte, između ostaloga, i za vodeće hrvatske i europske banke, a nakon čega nastavlja karijeru u Atlantic Grupi

U povodu imenovanja Zlatko Hrbud je izjavio: 'Cijenim priliku što ću svoje iskustvo i znanje implementirati u IT rješenja Zagrebačke banke. Poticat ću kulturu inovacija uz želju da Informatika Zagrebačke banke bude kompetitivna, kreativna i najinovativnija na tržištu na zadovoljstvo njezinih klijenata.'

Komentirajte prvi

New Report

Close