Njen zadatak je sprječavanje gospodarskog kriminala

Autor: Tomislav Hrastovčak , 21. studeni 2012. u 10:29
Zorica Šimić

Savjetničkom timu Forenzike Prima, društva za poslovnu, računovodstvenu i poreznu forenziku, pridružila se Zorica Šimić.

Savjetničkom timu Forenzike Prima, društva za poslovnu, računovodstvenu i poreznu forenziku, pridružila se nedavno Zorica Šimić, diplomirana ekonomistica i stručnjakinja za reviziju, a uskoro i revizorica sa punim ovlaštenjem. Šimić je obrazovana je na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta gdje trenutno priprema znanstveni rad iz MBA programa u području računovodstva i revizije, a na novu poziciju u Forenziku Prima dolazi s mjesta voditeljice klijenata i financijske revizorice tvrtke Perfectus Revizija. Sa Zoricom Šimić porazgovarali smo o njenoj karijeri i novom radnom mjestu.

Koje poslove i radne zadatke uključuje Vaša pozicija?

Moji radni zadaci najvećim dijelom se odnose na osnovnu djelatnost društva Forenzika Prime, a to je poslovna, računovodstvena i porezna forenzika. Poslovna forenzika je nova, posebna savjetodavna djelatnost na hrvatskom tržištu, a moji angažmani su vezani uz otkrivanje prijevara i krađa u sustavima, te dokazivanje i sprječavanje gospodarsko-kriminalnih i drugih nedopuštenih radnji. Obzirom na moje široko znanje iz područja revizije, računovodstva i financija, u mogućnosti sam u suradnji sa svojim timom klijentima pružiti kompletne financijske usluge, pa tako osim navedenog, radimo i poslove procjene društava, imovine i obveza, sudska vještačenja u području financija i poreza, revizije financijskih izvještaja i revizije s posebnom namjenom, te ostale usluge iz spomenutog područja po potrebi klijenta.

Gdje ste stjecali prethodna radna iskustva?

Na trenutnu poziciju dolazim iz revizorskog društva gdje sam tri godine radila na poslovima revizije financijskih izvještaja te kao voditeljica revizije za portfelj klijenata. Obzirom da sam se za vrijeme studiranja opredijelila za područje računovodstva i financija, trudila sam se iz tog područja dobiti što više praktičnog iskustva pa sam tako obavila i nekoliko stručnih praksi u računovodstvenim i financijskim odjelima privatnih društava, a na samom kraju studiranja sam imala priliku u suradnji s odjelom interne revizije INA-Industrija nafte d.d. završiti svoj diplomski rad u kojem sam obradila temu internih kontrola u sustavu maloprodaje. Naknadno sam sustav interne kontrole u maloprodaji imala prilike implementirati u jednom manjem privatnom poduzeću. Trenutno na MBA programu Računovodstvo i revizija završavam znanstveni rad na temu thin capitalization, a također sam u završnoj fazi edukacije za stjecanje titule ovlaštenog revizora.

Što je najviše presudilo u odluci o dolasku u Prima Forenziku?

Reći da se radi o novom poslovnom izazovu bi bila neka već poznata fraza, međutim ovdje se  svakako radi o ulasku u novu djelatnost koja me definitivno jako privukla i o njoj sam do tada imala priliku samo čitati u stranoj literaturi. Prepoznala sam i iskoristila priliku da postanem dio tima koji već sada ima veliki know-how i prednost na tržištu, a samim time i veliki potencijal za rast.

Koja su Vaša očekivanja od novog radnog mjesta?

Očekujem kontinuirano učenje i intelektualno napredovanje, no svjesna sam i velikih očekivanja druge strane pa bih rekla da se u ovom slučaju radi u potpunosti o  obostranoj koristi. Ono što je ipak najvažnije na ovome radnom mjestu, je ona krajnja korist koju ću sa svojim timom pružiti našem klijentu. Ta korist je pouzdanost i sigurnost, svjesnost o važnosti poslovne forenzike, pogotovo u trenutnim gospodarskim okolnostima koje nastavkom krize i poreznih pritisaka vode ka porastu prijevara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close